Спецпроєкти

Первый взгляд на Уголовный кодекс Украины с иллюстрациями


Уже на следующей неделе на «Книжном Арсенале» издательство «Основы» представит свою нашумевшую и долгожданную новинку — Уголовный кодекс Украины c иллюстрациями.

Как родилась идея, существуют ли аналоги и какой реакции ожидают от правоохранительных органов, мы узнали у автора проекта.

скачанные файлы

Анна Копилова, арт-директор издательства «Основы», автор проекта иллюстрированного Уголовного кодекса.

“Кримінальний кодекс України” – це ілюстроване видання, що перебуває на межі утилітарного та мистецькогоУ книзі загалом 33 ілюстрації молодого українського художника Нікіти Кравцова. Це графічні, або як сам Нікіта їх називає – кінетичні, малюнки червоною та синьою кульковими ручками.

Кримінальний кодекс обкладинка

Я давно слідкую за творчістю Нікіти Кравцова. Одного разу на вернісажі у Нікіти навіть подумала, що його графіка дуже динамічна і драматична. Відтоді шукала варіанти співпраці: яку б книгу йому запропонувати оформити. І от після року нашої плідної роботи – зявився кодекс.

01/2

Аналогів кодексу, на жаль, не бачила. Взагалі, над темою злочинів працює багато сучасних художників, кожен намагається її осмислити інакше, бо у нашій країні це посвоєму актуально. Зі смішного: місяць тому на Амазоні бачила розмальовку на тему карного кодексу США.

•••

Книга вийде до Книжкового Арсеналу, її можна буде знайти на стенді “Основ”, а після Арсеналу вона продаватиметься і у книжкових магазинах, і на сайті видавництва. 22-го квітня о 19:00 поруч із залою “Печера” на Книжковому Арсеналі буде презентація книги та виставка серії робіт Нікіти Кравцова, які увійшли до видання. Видавнича ціна книги – 250 гривень.

01/3

Я підозрюю, що кодекс викличе критичну реакцію серед правозахисних органів, бо відсутність самоіроніїце наша національна біда.

•••

Абсурд – це не метод боротьби з українськими реаліями, це і є українські реалії. Цю думку ми з ілюстратором книги Нікітою Кравцовим поділяємо, бо вся його творчість – про абсурдність світу.

обложка задник 001

Ми обрали саме Кримінальний кодекс, тому що в ньому найбільша концентрація драми на одну сторінку. Кожна стаття – претендує не на окрему ілюстрацію, а на повнометражний фільм. У адміністративному кодексі так не розійдешся, там фактично відсутня дія.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram