Спецпроєкти

Карта повітряних тривог Україна


Ось карти повітряних тривог, які допомагають відстежувати, в яких областях та регіонах України зараз є загрози ракетних обстрілів та атак ворожими дронами. 

Карта Тривог

Сайт «Карта тривог» призначений для перегляду повітряних тривог за областями та районами України. Оновлюється автоматично через певний інтервал часу — кожні 20 секунд.

alert map ukraine

Тут є меню, в якому можна переглянути, скільки годин триває повітряна тривога в кожній з областей за добу, скільки разів за добу було оголошено тривогу в певній області, та сумарну тривалість повітряних тривог майже за весь час повномасштабного вторгнення росії до України.

 

war alerts

Інформація про повітряні тривоги публічна і береться з телеграм каналу «Повітряна тривога». Канал створений розробниками однойменного мобільного застосунку, що дає можливість миттєво отримувати сповіщення про повітряну тривогу від системи цивільної оборони. Розробник сайту Ukrzen Team.

єМапа – Мапа сирен України

Сайт «єМапа – Мапа сирен України» створений Вадимом Кліменком. Карта оновлюється автоматично кожні 15 секунд. Власне, крім самої карти, тут немає ніякого меню, все інтуїтивно зрозуміло і просто.

У копірайтах сайту вказано, що він належить OpenStreetMap — це міжнародний проєкт, метою якого є створення вільної, відкритої мапи світу, та Leaflet — проєкт інженера-програміста Володимира Агафонкіна.

Повітряна тривога в Україні

Сайт «Повітряна тривога в Україні» створений українським підрозділом компанії ArgoPrep Inc, яка працює в Сполучених Штатах Америки. Частина підрозділів в Україні продовжує працювати зараз, аби підтримати економіку країни.

Розробиники пояснюють, що створили цей сайт, бо не могли стояти осторонь нападу на нашу державу і хотіли зробити щось корисне для України.

На цій карті є славетні місця: острів Зміїний, Чорнобаївка та Рудий ліс. 

Також розробники карти створюють ще й навчальний контент для дітей у віці від 6 до 13 років, допомагаючи учням покращити свої навички математики та читання. Вони пропонують зараз преміальну підписку абсолютно безплатно для всіх громадян України. Треба тільки написати їм листа на ukraine@argoprep.com та отримати доступ.

Також може бути цікаво:

Застосунки зі сповіщеннями про тривоги

Окрім перелічених вище сайтів, існує також зручний застосунок для інформування про повітряні тривоги для Androd та iOs. Застосунок «Повітряна тривога» від компанії Ajax Systems яка створена за ініціативи ІТ-компанії stfalcon.com та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

Завантажти можна із Google Play або App Store.

Як користуватись?

Застосунок не потребує реєстрації та сповіщає про повітряну, хімічну, техногенну або інші види тривог системи цивільної оборони навіть у беззвучному режимі смартфона.

Щоб отримувати сповіщення:

  • Встановіть застосунок.
  • Надайте застосунку усі необхідні дозволи (для iOS).
  • Виберіть область, район, ОТГ, або місто.
  • Отримуйте сповіщення про початок та кінець тривог.

Нагадуємо, що редакція bit.ua активно веде ТГ-канал. Новини  з’являються оперативно і у зручному для сприйняття форматі.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь