Спецпроєкти

«Чим швидша музика, тим більше треба розслаблятися». CEO Petcube Ярослав Ажнюк


У новому випуску проекту bit.ua і Української академії лідерства «Найкращі шукають найкращих» — 29-річний співзасновник та CEO успішного українського стартапу Petcube, що створює гаджети для комунікації домашніх тварин та їхніх власників, Ярослав Ажнюк.

“Forbes Україна” включив його до переліку найуспішніших молодих українців «30 до 30», а американське видання “Financial Times” назвало одним із сотні діячів сучасності, що творять зміни в Центральній та Східній Європі. Адже сьогодні компанія Petcube має офіси в Києві, Сан-Франциско та Шеньчжені, а їхні вироби продаються на Amazon і BestBuy.

Ярослав розповів нам про захоплення Леонардо Да Вінчі та свінгом і про те, як навчитися розуміти себе, роблячи корисне для інших.

У підлітковому віці я надихався Леонардо да Вінчі. Він був абсолютним фахівцем у всіх галузях науки, за які брався, фантастично малював, ще й чудово одягався. Мене вражало те, з якою цікавістю Да Вінчі опановував одразу кілька галузей. Тому зараз мене так само надихають люди, які глибоко знаються на своїй справі.

Вже у школі я знав, що хочу бути винахідником і займатися технологіями й розробкою. А почалося все з бажання створювати комп’ютерні ігри, в які я й досі граю.

Вісім років тому я почав танцювати лінді-хоп, або свінг, і вважаю, це одним з найважливіших рішень у своєму житті. Програмісти в усьому шукають ефективність. А лінді-хоп — це дуже ефективний спосіб відпочинку, особливо коли працюєш по 90 годин на тиждень. Крім того, що цей стиль поєднує фізичні навантаження й творчість, він дає змогу знайти нових друзів, адже це парний танець, і зрозуміти джазову музику, як сталося зі мною.

Я мрію коли-небудь виступити з промовою на тему «Чого може навчити лінді-хоп». За роки занять особисто я усвідомив: чим швидша музика, тим більше треба розслаблятися. Тепер я переношу це вміння і в повсякденне життя.

Не варто довго роздумувати, куди йти працювати. Просто слухайте себе і робіть те, що подобається. Раджу вивчати англійську та програмування — зараз це базові речі. А далі вирушайте на пошуки своєї пристрасті.

Кожна людина – це садівник. Ми самі вирішуємо, яким буде наш сад: хтось дбає лише про себе і свою сім’ю, хтось про місто чи країну, а деякі наважуються брати відповідальність за весь світ. Головне – постійно робити свій сад кращим.

Світ дуже маленький. Тому мислити треба масштабами не одного міста, а всієї земної кулі. У 17 років треба запитати себе: «У якій галузі я хочу стати найкращим фахівцем у світі і що для цього потрібно?».

Я відчуваю, що можу робити речі, які будуть корисними у масштабах всього світу. Якщо вдасться побудувати ще один бізнес, окрім Petcube, я хотів би випустити продукт, який дозволить людям на різних куточках планети знаходити мотивацію, опановувати нові сфери та ефективніше навчатися.

Успіх — це бути задоволеним тим, що маєш, і жити в балансі з собою. Модні YouTube-влогери говорять про успіх у найбільш примітивному його уявленні: дорогі машини, курорти і постійний релакс. Однак, як на мене, щоб почуватися щасливим, не потрібен «Порш» чи інша розкіш.

Бути щасливим — означає робити щось корисне для інших, тому що в процесі можна познайомитися з багатьма цікавими людьми та краще зрозуміти самого себе.

Команда Petcube

Українська академія лідерства це 10-місячна освітня програма особистісного розвитку для випускників середніх шкіл, заснована на цінностях. Заняття курсу розраховані на вдосконалення у трьох напрямках: фізичному, емоційному й інтелектуальному. Мета академії сформувати молодих лідерів, які матимуть вплив на українське суспільство.

Українська академія лідерства діє у Києві, Львові, Миколаєві, Полтаві і Харкові. Випускники академії вступають у провідні заклади України і світу (Лондонський університет мистецтв, Варшавську школу економіки, Український католицький університет і Києво-Могилянську академію), створюють власні соціальні проекти, досягають вершин у спорті.

Додатковий набір студентів 19-20 років триватиме на сайті ual.org.ua за спеціальним промокодом #ual20182019bit. Або пишіть у приватні повідомлення на сторінці Української академії лідерства в Facebook.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь