Спецпроєкти

В Україні з’явилося Радіо Ісландія – перша станція класичної музики


Нелюбителі попси та інших хітів, що пропонують звичайні радіостанції, можуть радіти – в Україні з’явилася станція з класичною та академічною музикою. «Ісландія» — це онлайн-проект, в рамках якого виходять освітні та культурні передачі, а тепер працює і радіостанція. Засновник — Володимир Петров, журналіст, медіаменеджер і кандидат у президенти України на останніх виборах.

Радіо Ісландія не транслює “топ-10 цього тижня”, а віддає перевагу перевіреній класиці. І не лише їй – станція пропонує тематичні подкасти та шоу, де можна дізнатися про нові імена в українській музиці. Ведучі розповідатимуть про найцікавіших сучасних виконавців та композиторів, яких точно варто послухати.

Команда засновників каже, що їхня мета – це невеличке ком’юніті для музикантів, композиторів та музичних критиків. “Платформа, яка могла б визначати нові напрямки для розвитку класичної та академічної сцени в Україні, – так описує мету програмний директор Оля Діброва. – Точкою відліку нашої капсули часу стає епоха бароко. Ми рухаємось через симетрію класицизму до суму романтизму; від яскравих фарб імпресіонізму — до безмежних космічних просторів академічної музики ХХ і навіть ХХI століття».

Для тих, хто страждає від безсоння або прокидається з першими пташками, радіо працює цілодобово. Тож переходьте за посиланням і слухайте гідну музику нон-стоп. Адже ви цього варті.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь