Спецпроєкти

Семпли дідуся задля найсвітлішого треку проекту: що ми знаємо про новий сингл ONUKA – ZENIT?


Після піврічного мовчання ONUKA випускає новий сингл ZENIT. У ньому українські народні інструменти знову чудово доповнюють легку і сонячну електроніку. Редакція bit.ua вирішила коротко розібратися, що ж ще відомо про створення нового треку гурту, зібрала 5 фактів про новий сингл обличчя української електро-фолк електроніки.

1. Сингл ZENIT має два дні народження. За п’ять днів до прем’єри в мережі трек був презентований у форматі ексклюзивної радіо прем’єри. Для цього вперше в українській історії відразу 15 українських радіостанцій об’єдналися, щоб презентувати пісню опівдні самого 21 червня, у день літнього сонцестояння.

2. Семпли народних інструментів для запису синглу були взяті із старовинних пластинок «Троїста музика», які дідусь Нати Жижченко збирав у різних куточках України.

3. Трек створювався в кращих традиціях ONUKA. У пісні можна розчути цимбали, бандуру, варган, трембіту. Щоправда, Ната Жижченко заявляє, що в майбутньому група буде йти від фолку в бік електронної музики.

4. ZENIT – один з найсвітліших треків в дискографії групи і найзатратніший у плані ресурсів. Група працювала над ним більше пів року. Спочатку трек був написаний англійською, потім з вкрапленнями української. Його мелодика і структура змінювалася аж до останніх днів перед релізом, але в результаті колектив представив нам трек, який можуть назвати досконалим.

5. Вперше наживо трек можна буде почути на фестивалі Atlas Weekend, а його особливу версію з оркестром — на жовтневому концерті ONUKA.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь