Спецпроєкти

Опитування: які поради люди дали б собі юному/юній

Колись подорожі у часі можуть стати реальністю, але поки ми не вміємо повертатися у минуле і виправляти старі помилки. Зате у більш зрілому віці цікаво подумати про поради, які можна було б давати собі юному/юній. Психологи Робін Ковальськи та Енні МакКорд вирішили дослідити, щоб змінили у своєму минулому різні люди.

Дослідники влаштували невелике опитування серед кількох сотень осіб, яким вже виповнилося 30 років. Виявилося, що найчастіше люди згадували про стосунки, освіту, кар’єру або прикрі випадки, пов’язані із вживанням алкоголю чи наркотиків. Зазвичай події, які респонденти хотіли б змінити, траплялися у віці від 10 до 30 років.

Більшість опитаних дали б собі поради з приводу стосунків (“не одружуйся”, “не упусти його/її”, “не починай з ним/з нею стосунки”), освіти (“вступи до університету”), грошей (“економ більше, витрачай менше”), цілей (“вмій ризикувати”, “намагайся розвиватися”) тощо.

Учасники зазначили: якби вони керувалися порадами, які дали б собі юному/юній, могли б стати людиною, якою б їхнє юне “я” захоплювалося.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь