Спецпроєкти

11 ознак того, що ви народилися не у своїй епосі


У вас стійке відчуття «не свого місця»? Наче ви й не головний герой пісня Стінга «Englishman in New York», але очевидно відрізняєтесь від свого найближчого оточення. Яке, здавалося б, формує особистість людини. Цілком можливо, що епоха діджиталу не для вас – і це не тому, що ви не встигаєте за трендами та всім, що відбувається навколо. Ймовірно, ви просто народились не у своїй епосі – ось за якими ознаками це можна визначити.

Переписки по-іншому

Навіть великі боси використовують у месенджерах короткі слова, скорочення, стікери та смайли замість слів. Усі забили на автокорект (внутрішній) та не вважають, що потрібно писати правильно. Вас нудить від великої кількості «ок» та піднятих вгору пальців, тому ви продовжуєте боротьбу. Як і раніше, повні речення, які пов’язані між собою за змістом, й байдуже, що хтось думає про старомодність цього методу комунікації.

Потреба у відпочинку від соцмереж

Зав’язати з нетфліксівськими серіалами? Легко! Усі вихідні не моніторити стрічку фейсбуку? Як пити дати. Відпочити від інстаграму та постити щось раз у місяць? Пфф. Ви не розумієте концепції «постійного онлайну» та потребуєте регулярного дисконекту. Ми вас розуміємо – не звертайте увагу на насмішки діджитал-акул.

Ви вмієте цінувати самотність

Сприймаєте це як душевний стан, щось обов’язкове та ніяк не негативне. Це пройде, а поки воно є – потрібно насолоджуватись. Моменти наодинці сакральні й ви всіляко бережете їх від чужих очей. Тимчасова ізоляція на практиці взагалі не шкодить соціальному реноме, а плюсів розкладання думок полицями набагато більше, ніж від спроб убити це світле почуття єдності зі світом.

Кіно тільки за жорстким попереднім кастингом

Це взагалі зв’язано з будь-якою формою розваг – тут справа не у спонтанності рішення (зазвичай ви одразу відчуваєте, що ваше, а що – ні). А в тому, що ви знаєте, що вам необхідно. Якщо ж ні, то краще розберетесь у темі та спокійно вирішите, йти на нового Трієра чи наново переглянути усю франшизу «Зоряних Війн».

Улюблені митці або уже мертві, або ще надто молоді

Ви завжди відкриваєте для себе щось нове, але згодом виявляється, що культурні діячі, які вас зацікавили, уже давно пішли з життя. Розставляєте (за внутрішніми відчуттями) потоки і впливи одних митців на інших й серед тонни нових вибираєте діаманти. Тому вам було боляче, скажімо, коли з життя пішов Lil Peep чи XXXTentacion – представники молодого покоління, які краще ваших ровесників бачать це життя. Проте усоте можете перечитувати Кафку, перемотувати на «той момент» в альбомах Pink Floyd або The Beatles.

Листування – довгими реченнями, або ж краще зустрітись

Ви спокійні у переписках, але інколи це дуже стомлює. Відписувати одразу та бути завжди онлайн – не ваш пріоритет спілкування. Якщо є серйозна розмова, можна і зателефонувати (у крайньому разі), або ж все-таки зустрітись, розслаблено посидіти й душевно все обговорити – це точно не швидше, але у більшості випадків значно ефективніше.

У вас мало друзів-ровесників

Одногрупники з універу давно живуть своїм життям, а після втрати соціальних зв’язків ви почали помічати, що деякі таксисти – приємні люди, випадкові знайомі у барах (старші чи молодші) здаються ближчими. Ви любите вчитись бачити життя «як вони» та переймати цінний досвід. Крім усього, вас дуже дратує ярлик «мілленіала», ви не з їх числа і це очевидно.

Ви багато читаєте

Не обов’язково друковані книги на 300+ сторінок. Ваше «текстове дозвілля» розподілене таким чином, щоб почерпнути максимум – тут можуть бути як і науково-популярні статті, так і дотепні блоги. Для нон-фікшну у ваші душі теж є особливе місце. Адже ви любите (та вірите) драмам героїв більше, ніж балачкам знайомих та колег.

Ви трохи анти-все

У вас завжди знайдеться альтернатива якомусь популярному заняттю. Замість посиденьок у закладах – гребний човен на річці, замість нового сезону серіалу – детальний ресерч у мем-спільнотах. Думка більшості не сильно впливає на те, чим ви будете сьогодні займатись.

Ви цінуєте людей

Намагаєтеся триматись за них, навіть якщо вони вислизають з кола спілкування – але не нав’язуєтесь. Ви прекрасно розумієте цю грань, тому ніхто на шию вам ніколи не сяде. Випадкові зв’язки – хороший спосіб розслабитись та спробувати щось нове у спілкування, але великих надій на це ви не покладаєте. А за своїх – у свого і воду.

Ви знаєте та розумієте себе

І це заспокоює. Часи шкільної та університетської невизначеності пройшли, старі шрами та комплекси залишились, але ви навчились жити з ними пліч-о-пліч. Найкраще у собі ви виховували давно й зараз пожинаєте усе здобуте. Ви знаєте, чого варті, тому упевнено йдете життєвим шляхом та допомагаєте іншим.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь