Спецпроєкти

6 неочевидних ознак повного і щасливого життя


«Як я тут опинився?» – таким запитанням починається фільм «Ентропія» 1999 року режисера Філа Джоану. Це запитання люди ставлять собі найчастіше. Але не всі усвідомлюють своє щастя, навіть коли насправді все не так уже й погано. Спробуємо за кількома ознаками зрозуміти, що ти нарешті подорослішав/ла, і у тебе наче непогано усе виходить. Та не зважати на незручні моменти, які кажуть про протилежне.

Ти відчуваєш себе самотнім/ою доволі довго та часто

Наодинці ми стикаємося зі справжніми бажаннями та страхами без сміття з навколишнього світу, чужих думок та ідеалів суспільства. Згодом ми частіше цінуємо і використовуємо цей стан, щоб не зійти зі свого шляху та перезарядитися. Словом, якщо справляєшся самостійно в таємному куточку своєї душі – самореалізація на висоті.

Ти відхиляєшся від свого «плану на п’ять років»

План хороший, коли ти в ньому впевнений/а. Але більшість з планів не виконуються виключно через свою ультимативність, нездатність адаптації до того, що відбувається навколо. Зрозумівши, що можливості завжди обмежені, ти порушуєш плани та стаєш більш відкритим/ою до нових можливостей, серед яких (можливо) й загубились твої старі мрії (яких у плані не було). Ефективніше пам’ятати головні цілі, а шляхи їх досягнення будуть стелитись самі. Як у прислів’ї.

Тобі подобаються постійні зміни

Час – магічна річ. Те, що здавалося наріжним каменем, раптом втрачає свою важливість, смуток минулого розчиняється, радість приносять інші речі. І тебе це не лякає, адже ти навчився/лась цінувати момент появи нового, проте завжди готовий/а їх відпустити. Від цього життя стає більш повноцінним.

Ти переріс/ла багатьох людей і багато речей, які раніше були для тебе чимось важливим

Це не зовсім розчарування. Колись ти слухав/ла «Нірвану» і радів/ла, що знайшов/ла найкращу музику у всесвіті. Раптом тексти перестали бути актуальними, запал музикантів – не таким, як був раніше. Так трапляється і з людьми, які тебе оточують. Також з переконаннями, якими ти жив/ла. Ці змішані почуття від усвідомлення того, що ти вже не там, де був/ла раніше – ні що інше, як особистий ріст.

Ти вдячний/а своїм проблемам за отриманий досвід

Прийняти себе — це зрозуміти, що речі або ситуації, від яких тобі ставало боляче, зробили з тебе людину, якою ти зараз є. І треба їм за це дякувати. Тільки дурні вчаться на своїх помилках. Аякже, але кожен з нас хоч раз дурень і чимало разів наступав на одні й ті ж граблі. Стаючи мудрішим/ою. Після всього цього ти знаєш, за що потрібно боротися, а що – відпустити, тому що болючий підказує, як йти правильним шляхом.

Ти став/ла більш розбірливим/ою

Ти знаєш, на що варто та не варто витрачати життєву енергію, ретельно продумуєш сюжети розвитку подій. Бо це точно вплине на твоє майбутнє. Відкритість до авантюр – це добре, але навіть спонтанності проходять через ті ж фільтри, що й добре обдумані рішення. Тому ти розбірливий/а у тих, які здаються важливими саме зараз, бо цінуєш власне життя.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь