Спецпроєкти

Абітурієнтів перед вступом змусять вивчити англійську


У Міністерстві освіти і науки України розробили і схвалили Концепцію розвитку англійської мови в університетах. Передбачається організація мовних курсів та інтенсивів, а знання англійської на рівні не нижче В1 буде обов’язковим для вступу. До речі, до моменту випуску з ВНЗ студенти мають підтягти мову до рівня В2. Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

За її словами, економічний розвиток країн напряму залежить від знання англійської мови громадянами. Гриневич підкреслила: країна втрачає потенціал через незнання спеціалістами англійської.

Метою нової програми є опанування студентами мови на відповідному рівні до 2023 року. До цього ж року абітурієнти мають підтягти англійську до рівня В1. Знання мови перевірятимуть за допомогою обов’язкового тесту ЗНО або стандартизованого іноземного. Якщо бажаючий/а вступити до вишу знає англійську гірше, він/вона не втрачає право на вступ, проте до вересня має пройти мовний інтенсив – очний або дистанційний.

Для отримання диплому бакалавра рівень англійської студента має бути не нижчим В1. Для магістратури обов’язково знати англійську на рівні від В2.

Звісно, задля досягнення таких результатів планується збільшити кількість годин для вивчення англійської. Також передбачається заохочення розвитку безкоштовних онлайн-курсів для опанування мови.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь