Спецпроєкти

7 ознак, що вам час змінювати роботу


Відчувати щастя протягом усього робочого часу, щохвилини і щосекунди – це утопія. А от бути постійно нещасним, – на жаль, суворі будні чималої кількості людей. Якщо і вам погано від роботи, хочеться все покинути і втекти світ за очі – перевірте, чи не час вам, якщо не тікати, то, принаймні, звільнятися.

Склали перелік ознак, які допоможуть зрозуміти, що варто змінити місце роботи.

1. У неділю вас охоплює непідробний жах.
Це почуття знайоме змалечку – діти, які ненавиділи школу, сумнішали із кожною прожитою годиною неділі. Якщо ви вже не дитина, а недільний вечір так само змушує нервувати і панікувати, варто звернути на це увагу. Є вірогідність, що ви просто погано відпочили і не готові до нового робочого тижня. Погана ознака – якщо відпочити не вдається ніколи і щопонеділка відчуття, ніби потрапив/ла до пекла.

2. На роботі жахлива атмосфера.
Плітки, постійні підколювання один одного, відверті сварки, лайка з вуст начальника/начальниці – це ознаки нездорової робочої атмосфери. Не варто терпіти знущання і образи заради крутої зарплатні. Ви знайдете місце, де ваші здібності також цінитимуть, а вас самих – поважатимуть.

3. Вас постійно змушують виконувати чужі обов’язки.
І не платять за це. Якщо одного разу попросили замінити колегу через форс-мажор – це нормально. Якщо ви постійно робите мільйон справ, які робити насправді не повинні, і не отримуєте навіть натяку на підвищення/грошову компенсацію – може, варто відпочити від цього і підшукати іншу роботу?

4. Єдина мотивація працювати – це гроші.
Так, насправді це найголовніший привід щодня їздити до офісу і сумлінно працювати. Але будьмо чесними: найкраща робота – це не лише висока зарплата, а й улюблена справа. Якщо ви давно не відчуваєте натхнення і рахуєте дні до переказу грошей на картку, є варіант, що ви просто вигоріли.

5.Навіть гроші вже не мотивують.
Кар’єрні перспективи, підвищення зарплати і чергова премія – все це викликає секундну радість. А потім знову повернення до буднів в очікуванні перерви і моменту, коли можна вибігти з офісу і швидше повернутися додому. Ваш випадок? Тоді час приймати важливе рішення – чи потрібна вам взагалі саме ця робота?

6. Ви часто моніторуєте вакансії.
Ну так, про всяк випадок. І є велика вірогідність, що, знайшовши більш-менш підходящу, зірветеся, звільнитися і станете у рази щасливішим/ою.

7. Ви проводите в офісі 24/7.
І цьому не раді. Так, у світі є кілька відсотків трудоголіків, які божеволіють у вихідні і намагаються навіть їх завантажити роботою. Якщо ви до них не належите, проте вимушені забагато працювати, жертвуючи спілкуванням із близькими та іншими особистими справами – знайдіть час для пошуку вакансій.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь