Нове місце. Риба, морепродукти та страви з мангалу у ресторані на воді «Причал»
Якщо ви не знаєте, де пообідати із діловим партнером, повечеряти у романтичній обстановці з коханою людиною, весело провести час із друзями або шукаєте ідеальне місце для святкування важливої події у колі близьких людей, раджу ресторан «Причал». Особисто я можу назвати вам для цього п’ять причин. І причини ці геть не схожі на слова із пісні Ігоря Ніколаєва.
По-перше, локація. Заклад розташований у Наводницькому парку на Дніпрі, і не біля води, а саме на воді, тому навіть у дику спеку тут прохолодно. Ми зайшли у «Причал» на обід посеред дня. Айфон показував більше 30 градусів за Цельсієм, десь на Подолі кипів асфальт, на Хрещатику люди намагалися сховатися від сонця у тіні рідких дерев. Проте на літній терасі «Причалу» спека зовсім не відчувалася: в якусь мить вітер з Дніпра подув настільки сильно, що шкірою пішли мурахи.
По-друге, інтер’єр. Білі стіни, синьо-блакитні меблі, м’які дивани, багато натурального дерева, безліч живої зелені, милі дрібнички, на кшталт малюнків морських жителів на стінах чи статуеток риб на поличках, дитяча кімната із іграшками, ковані крісла на літній терасі — усе це навіює думки про заміський будиночок десь на березі моря. Або якщо не моря, то десь біля річки — точно.
У такому «будиночку» хочеться збирати друзів за великим столом зі смачними стравами, виносити на веранду пляшки із прохолодним білим сухим чи рожевим напівсолодким, розливати його у келихи, додавати до нього лід, а потім пити це вино, дивлячись на воду (бо вода — це сила, як не крути), спілкуючись про важливі або не дуже речі, обіймаючись, сміючись, зізнаючись у коханні та відчуваючи літо кожною клітинкою свого тіла. Бо ніде так не ловиш кайф від літа, як біля води.
По-третє, риба та морепродукти. Цілком логічний акцент у меню, враховуючи той факт, що ресторан розташований на воді. «Дарунків моря» тут багато, всі — на різний смак. У «Причалі» можна скуштувати японські суші, роли та сашимі, локшину по-сінгапурськи, суп Том Ям, спрінг-роли з креветками, а також севіче з лосося. Тут готують мідії у соусі на ваш вибір – вершковому, томатному або винному, салати з рибою або морепродуктами, рибальську уху і томатно-получний гаспачо з крабом.
Тут можна замовити креветки (як окрему страву, так і в салатах), печеного судака з баклажаном та картопляним пюре або дорадо з овочами по-селянськи, соте з морепродуктів або камбалу с овочевим соте, а також рибу і морепродукти, приготовані на грилі. Крім цього, тут подають устриці — басейн з устрицями, до речі, розташований у нижній залі ресторану і ви на власні очі можете побачити, як їх виловлюють, а потім сервірують для вас.
По-четверте, не лише риба. У мангал-меню можна знайти шашлик з індички, телятини або свинини, овочі запечені на мангалі, картоплю з салом, яку тут теж готують на вугіллі. Також на відкритому вогні готують стейки, перепілок, новозеландського ягня, артишоки та спаржу.
Окрім того, у меню є окрошка на кефірі (адепти квасу та сироватки – соррі!), салат з печених овочів та козячого сиру, салати – зі свининою або телятиною, чи “Цезар” з куркою, деруни з грибами, тартар з телятини, а також борщ з копченою качкою та в’яленими грушами, бульйон з цесарки з домашньою локшиною, печена качка з ягідним соусом, куряча грудка з молодою картоплею та вершково-шпинатним соусом і багато іншого — загалом, страви на будь-який смак.
По-п’яте, це просто красиво. Пити вино з видом на Дніпро, їсти смачні страви, насолоджуватися відпочинком у компанії коханих та друзів та не думати про роботу бодай годинки-дві — хіба то не щастя?
Причал
Набережне шосе, 11
розклад роботи: з 12:00 до 00:00
Facebook
Світлини – Олексій Товпига