Спецпроєкти

Нове місце. Ресторан біля води Villa Riviera на Осокорках


Редакторка розділу «Їжа» Маша Сердюк відвідала ресторан Villa Riviera, що відкрився на Осокорках після реконструкції, та розповідає, чому цей заклад — must visit для усіх, хто живе на лівому березі Києва. Та й на правому теж.

Авторські та італійські страви, власна випічка з дров’яної печі, відкрита кухня, солідна винна карта, дитяче меню та дитяча кімната, шикарний вид на Дніпро, відкрита галявина для весільних церемоній та жива музика — ось лише невелика частина переваг ресторану Villa Riviera.

Але все за порядком.

Заклад розташований на Дніпровській набережній, між житловим комплексом River Stone і ТРЦ River Mall. Дістатися сюди зручно з будь-якої точки Києва: з правого берегу через міст Патону або Південний міст, а з лівого – чи то з боку Позняків, чи то з Русанівки-Березняків.

Ресторан складається з двох поверхів, на яких розташовані три основні зали та дві тераси. Тут з комфортом можуть одночасно розміститися близько 500 гостей. В інтер’єрі використано багато натурального дерева та міді, ледь помітне мерехтіння якої наповнює простір теплом та затишком.

01/5

У залах та на терасах ресторану безліч живої зелені: на столах невеличкі вази з квітами, кашпо на підвіконнях, вазони із деревами поміж столів — усе це вельми доречно, якщо взяти до уваги той факт, що Осокорки називають «бетонними джунглями Києва». Дерев та кущів на вулицях цього району дійсно обмаль, і Villa Riviera посеред цієї «бетонної пустелі» — наче ковток води у Сахарі.

01/13

На першому поверсі Villa Riviera розташована простора зала та панорамна тераса, що розділені між собою скляною стіною. За необхідності, цю стіну можуть прибрати, об’єднавши таким чином дві зали в один величезний простір, де можна відсвяткувати важливу подію —  ювілей, заручини чи весілля. До речі, про весілля. На першому поверсі Villa Riviera є відкрита зелена галявина із чудовим видом на Дніпро — тут можна організувати весільну церемонію та влаштувати фотозону для молодят і їхніх гостей.

Також на першому поверсі розташована велика винна шафа та відкрита кухня із дров’яною піччю: спостерігати за приготуванням страв може будь-хто із гостей. А от на другому поверсі розташована ще одна зала та відкрита літня тераса, що працює лише у теплу пору року. Звідси відкривається чудовий вид на затоку Дніпра. На цій терасі можна курити кальян, а по вихідних насолоджуватися живою музикою.

Баранячі язички в соусі Редвайн з картопляним пюре (240 грн)
Баранячі язички в соусі Редвайн з картопляним пюре (240 грн)
Баранячі язички в соусі Редвайн з картопляним пюре (240 грн)
Баранячі язички в соусі Редвайн з картопляним пюре (240 грн)
Равіолі з сиром Буррата (185 грн)
Равіолі з сиром Буррата (185 грн)
Карпачо з тунця з соусом кімчі (295 грн)
Карпачо з тунця з соусом кімчі (295 грн)
Карпачо з тунця з соусом кімчі (295 грн)
Карпачо з тунця з соусом кімчі (295 грн)
Олів’є з м’ясом краба (390 грн)
Олів’є з м’ясом краба (390 грн)
Панна котта з полуницею (135 грн)
Панна котта з полуницею (135 грн)
Панна котта з полуницею (135 грн)
Панна котта з полуницею (135 грн)
01/8
Баранячі язички в соусі Редвайн з картопляним пюре (240 грн)
Баранячі язички в соусі Редвайн з картопляним пюре (240 грн)
Равіолі з сиром Буррата (185 грн)
Карпачо з тунця з соусом кімчі (295 грн)
Карпачо з тунця з соусом кімчі (295 грн)
Олів’є з м’ясом краба (390 грн)
Панна котта з полуницею (135 грн)
Панна котта з полуницею (135 грн)

У меню зібрані страви італійської та європейської кухонь: закуски, супи і салати, паста і різото, страви на мангалі, а також піца, яку тут готують на відкритій кухні у дров’яній печі. Тісто для піци тут роблять за авторським рецептом, а начинки для неї використовують як класичні («Маргарита», «Дьявола», «4 сири»), так і авторські — наприклад, курка зі шпинатом або груша з Горгонзолою.

Дещо з меню:

  • піца «Маргарита» — 120 грн.
  • мідії у вершково-сирному соусі — 220 грн.
  • «Цезар» із фермерським курчам/креветками — 165/220 грн.
  • спагеті Карбонара — 195 грн.
  • різотто з морепродуктами — 390 грн.
  • борщ з бичачими хвостами — 135 грн.
  • курча на грилі з томатами черрі — 45 грн./100 г
  • шашлик зі свинини — 105 грн./100 г
  • котлета по-київськи із картопляним пюре — 160 грн.
  • гомілка ягняти з пастою Орзо — 260 грн.

За винну карту відповідає шеф-сомельє Олександр Запорожець, який зібрав у Villa Riviera як біле, червоне, ігристе і кріплене з різних регіонів Італії, так і різні вина Старого і Нового Світу.

01/5

 

У ресторані також є велика ігрова кімната для найменших гостей. Тут є «активна зона» із великим лабіринтом та «ігрова зона», в якій діти можуть малювати, гратись іграшками та дивитись мультики. Для старших дітей в ігровій кімнаті знайдеться PlayStation.

Кожен день тут працює няня, а по вихідних – аніматори, які проводять дитячі майстер-класи — як творчі, так і кулінарні. Для найменших гостей також передбачене окреме дитяче меню.

Villa Riviera
Дніпровська набережна, 14Д
розклад роботи: з 11:00 до 00:00
Facebook

Фото – Вадим Лазарук

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь