Морозиво з гірчиці та комбуча з кави. 5 нових фуд-трендів
Морозиво з гірчиці
Цю страву придумали виробники гострої приправи French’s і мережа морозива з Нью-Йорку Coolhaus Ice Cream Trucks на честь Національного дня гірчиці, який відзначають у Сполучених Штатах 3 серпня. «Після 115 років використання гірчиці у різних стравах ми подумали: “А як щодо морозива?”», — йде мова у релізі компанії Frеnсh’s.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Have you made our #MustardIceCream yet? @mazinbrandt did and it sure looks delicious ?
На смак цей десерт нагадує м’який вершковий крендель з ноткою класичної гірчиці. А запах у морозива нагадує солону карамель. Подають такий смаколик із солоними кренделями.
Гостро-солодке морозиво можна було скуштувати протягом обмеженого часу у Нью-Йорку і Лос-Анджелесі. Coolhaus Ice Cream Trucks у Нью-Йорку продавали морозиво з 1 по 3 серпня, а у Лос-Анджелесі яскраво-жовтий десерт був у продажу з 2 по 4 і з 9 по 11 серпня. Для тих, хто не живе в Сполучених Штатах і не святкує День гірчиці, French’s створили домашній рецепт.
Знадобиться:
- жирні вершки – 2 склянки
- згущене молоко – 1 склянка
- світлий сироп – 1/4 склянки
- пастеризоване молоко – 1/4 склянки
- діжонська гірчиця – 1/4 склянки
- цукор – 2 ч. л.
- сіль – дрібка
- рідкий ванільний екстракт – 1 ч. л.
Вершки збити у міцну піну. Потім додати всі інші інгредієнти, знову все добре збити блендером. Перекласти у контейнер, накрити кришкою та поставити у морозильник. Кожні дві години перемішувати. Через добу морозиво готове.
Бузкове морозиво
Ще один незвичайний десерт цього літа почали робити в Іспанії: незвичайне морозиво пропонують у легендарному кафе Rocambolesc, що належить братам Рока. Знамениті брати Жоан, Жозеп і Жорді Рока перетворили свій сімейний ресторан El Celler de Can Roca у Жироні на один з найкращих закладів у світі: вони неодноразово займали перший рядок у рейтингу The World’s 50 Best Restaurants, а також є власниками трьох зірок Michelin. Один з братів на ім’я Жорді — кондитер, у нього є кафе, де він готує незвичайне на смак морозиво.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Цього літа Жорді пропонує новий тренд — морозиво із сезонних квітів. Так, приміром, на початку літа Жорді пригощав гостей кафе десертом з бузку. Ріжок з двох видів морозива — вершки-жасмин і чорниця-бузок — з хрустким драже з троянди і червоної смородини, з пелюстками троянд, які зроблені з білого шоколаду з ваніллю.
Комбуча з кави
А цей тренд прийшов від знаменитого данського шеф-кухаря, власника легендарного ресторану Nomа, Рене Редзепі. Після того, як цього року вийшла його книга «Нома: Гід ферментацією», яку одразу ж назвали Біблією для фудіс усього світу, напій комбуча набув небувалої популярності.
У своїй книзі Редзепі пропонує безліч рецептів приготування напою з чайного гриба: полуничну комбучу, трояндову, вишневу, персикову, квіткову і, навіть, кавову. Остання стала улюбленим напоєм всіх датчан і заміною звичній усім каві. А виробники газованої води одразу ж почали випускати кавову комбучу у промислових масштабах.
Читайте також: Що таке комбуча?
Комбуча багата на вітаміни B і D, і, на відміну від інших солодких газованих напоїв, не є нешкідливою. А ще виробництво такого напою вважається екологічним — для комбучі потрібна використана макуха, тобто кавова гуща. Не має нічого дивного, що вся Данія, де, як відомо, продажі кави є найвищими у світі, закохалася у цей напій.
Різнокольоровий хліб
Тренд на райдужний хліб прийшов до нас зі Швеції, де кухарі придумали виготовляти блакитні сендвічі, рожево-жовті булочки та батони всіх кольорів веселки. Досягається такий ефект завдяки різним добавками у борошно. Наприклад, якщо додати до борошна куркуму — хліб буде яскраво-жовтим, якщо шпинат — зеленим, а якщо додати сік червоної капусти — рожевим. Для любителів чорного хліба у борошно додають порошок активованого вугілля.
Існує багато способів зробити хліб барвистим. Найбільш поширені з них:
- додати свіжий овочевий або фруктовий сік
- додати сухі спеції і трави або сушені овочі та фрукти
- додати пюре з овочів або фруктів
Але майте на увазі, що треба бути обережним у дозуванні, інакше хліб буде несмачним, оскільки матиме сильний присмак того продукту, який ви до нього додаєте. А щоб овочевий сік не окислювався і не перетворював тісто на коричневе, додайте трохи кислоти — лимонний сік або оцет.
Коралова вода для схуднення
А цей тренд прийшов з Японії, де, як відомо, люди живуть довше за всіх. Це, нібито, через вживання коралів, які добувають на японському острові Окінава. Додавання подрібнених коралів у воду дійсно насичує її мінералами. З часом людина втрачає ці корисні речовини, а при схудненні організм піддається стресу сильніше. Як наслідок, виникає нестача найголовнішого мінералу — магнію, який опиняється у більшому дефіциті, ніж кальцій і фосфор. При нестачі магнію в організмі не спалюються глюкоза, білки і жирові відкладення.