Спецпроєкти

Морозиво з гірчиці та комбуча з кави. 5 нових фуд-трендів


Планета крутиться, люди вигадують нові й нові штуки — як, приміром, морозиво з бузку або гірчиці, комбучу з кави або різнокольоровий хліб. Розповідаємо вам про фуд-тренди, які сколихнули світ цього літа — цілком можливо, що найближчим часом ці тренди доберуться й до нас.

Морозиво з гірчиці

Цю страву придумали виробники гострої приправи French’s і мережа морозива з Нью-Йорку Coolhaus Ice Cream Trucks на честь Національного дня гірчиці, який відзначають у Сполучених Штатах 3 серпня. «Після 115 років використання гірчиці у різних стравах ми подумали: “А як щодо морозива?”», — йде мова у релізі компанії Frеnсh’s.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Have you made our #MustardIceCream yet? @mazinbrandt did and it sure looks delicious ?

Публикация от French’s US (@frenchs)

На смак цей десерт нагадує м’який вершковий крендель з ноткою класичної гірчиці. А запах у морозива нагадує солону карамель. Подають такий смаколик із солоними кренделями.

Гостро-солодке морозиво можна було скуштувати протягом обмеженого часу у Нью-Йорку і Лос-Анджелесі. Coolhaus Ice Cream Trucks у Нью-Йорку продавали морозиво з 1 по 3 серпня, а у Лос-Анджелесі яскраво-жовтий десерт був у продажу з 2 по 4 і з 9 по 11 серпня. Для тих, хто не живе в Сполучених Штатах і не святкує День гірчиці, French’s створили домашній рецепт.

Знадобиться:

  • жирні вершки – 2 склянки
  • згущене молоко – 1 склянка
  • світлий сироп – 1/4 склянки
  • пастеризоване молоко – 1/4 склянки
  • діжонська гірчиця – 1/4 склянки
  • цукор – 2 ч. л.
  • сіль – дрібка
  • рідкий ванільний екстракт – 1 ч. л.

Вершки збити у міцну піну. Потім додати всі інші інгредієнти, знову все добре збити блендером. Перекласти у контейнер, накрити кришкою та поставити у морозильник. Кожні дві години перемішувати. Через добу морозиво готове.

Бузкове морозиво

Ще один незвичайний десерт цього літа почали робити в Іспанії: незвичайне морозиво пропонують у легендарному кафе Rocambolesc, що належить братам Рока. Знамениті брати Жоан, Жозеп і Жорді Рока перетворили свій сімейний ресторан El Celler de Can Roca у Жироні на один з найкращих закладів у світі: вони неодноразово займали перший рядок у рейтингу The World’s 50 Best Restaurants, а також є власниками трьох зірок Michelin. Один з братів на ім’я Жорді — кондитер, у нього є кафе, де він готує незвичайне на смак морозиво.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Rocambolesc (@rrrocambolesc)

Цього літа Жорді пропонує новий тренд — морозиво із сезонних квітів. Так, приміром, на початку літа Жорді пригощав гостей кафе десертом з бузку. Ріжок з двох видів морозива — вершки-жасмин і чорниця-бузок — з хрустким драже з троянди і червоної смородини, з пелюстками троянд, які зроблені з білого шоколаду з ваніллю.

Комбуча з кави

А цей тренд прийшов від знаменитого данського шеф-кухаря, власника легендарного ресторану Nomа, Рене Редзепі. Після того, як цього року вийшла його книга «Нома: Гід ферментацією», яку одразу ж назвали Біблією для фудіс усього світу, напій комбуча набув небувалої популярності.

У своїй книзі Редзепі пропонує безліч рецептів приготування напою з чайного гриба: полуничну комбучу, трояндову, вишневу, персикову, квіткову і, навіть, кавову. Остання стала улюбленим напоєм всіх датчан і заміною звичній усім каві. А виробники газованої води одразу ж почали випускати кавову комбучу у промислових масштабах.

Читайте також: Що таке комбуча? 

Комбуча багата на вітаміни B і D, і, на відміну від інших солодких газованих напоїв, не є нешкідливою. А ще виробництво такого напою вважається екологічним — для комбучі потрібна використана макуха, тобто кавова гуща. Не має нічого дивного, що вся Данія, де, як відомо, продажі кави є найвищими у світі, закохалася у цей напій.

Різнокольоровий хліб

Тренд на райдужний хліб прийшов до нас зі Швеції, де кухарі придумали виготовляти блакитні сендвічі, рожево-жовті булочки та батони всіх кольорів веселки. Досягається такий ефект завдяки різним добавками у борошно. Наприклад, якщо додати до борошна куркуму — хліб буде яскраво-жовтим, якщо шпинат — зеленим, а якщо додати сік червоної капусти — рожевим. Для любителів чорного хліба у борошно додають порошок активованого вугілля.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

By popular demand—olive rosemary Häsi is BACK ??

Публикация от Matias Barang (@hasibread)

Існує багато способів зробити хліб барвистим. Найбільш поширені з них:

  • додати свіжий овочевий або фруктовий сік
  • додати сухі спеції і трави або сушені овочі та фрукти
  • додати пюре з овочів або фруктів

Але майте на увазі, що треба бути обережним у дозуванні, інакше хліб буде несмачним, оскільки матиме сильний присмак того продукту, який ви до нього додаєте. А щоб овочевий сік не окислювався і не перетворював тісто на коричневе, додайте трохи кислоти — лимонний сік або оцет.

Коралова вода для схуднення

А цей тренд прийшов з Японії, де, як відомо, люди живуть довше за всіх. Це, нібито, через вживання коралів, які добувають на японському острові Окінава. Додавання подрібнених коралів у воду дійсно насичує її мінералами. З часом людина втрачає ці корисні речовини, а при схудненні організм піддається стресу сильніше. Як наслідок, виникає нестача найголовнішого мінералу — магнію, який опиняється у більшому дефіциті, ніж кальцій і фосфор. При нестачі магнію в організмі не спалюються глюкоза, білки і жирові відкладення.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь