Спецпроєкти

Корисно для всіх мам: чого більш за все потребують жінкі, які годують дитину грудьми


З 1 по 7 серпня проходить щорічний Всесвітній тиждень грудного вигодовування. Цього року до тижня ГВ Philips Avent оприлюднив дані про те, чого потребують всі мами у світі.

За статистикою, після народження дитини загальносвітові показники ГВ є високими (близько 60-95%). Але далі відсоток мам, що годують грудьми, поступово знижуються і до шести місяців стає зовсім низьким.

Опитування і дослідження показали, що для жінок, які годують дитину грудьми, важлива підтримка близьких. Насамперед мами новонароджених дітей потребують підтримки від партнера. 65% жінок хочуть, аби їх партнери допомагали їм з годуванням малюка з пляшечок, а 63% бажають відчувати підтримку, коли годують вночі.

На щастя, партнери допомагати готові: більшість чоловіків дійсно хоче брати активну участь в процесі ГВ. Близько 82% партнерів допомагають заспокоювати дитину та доглядають за нею, 46% чоловіків миють молоковідсмоктувачі для грудей та пляшечки перед наступним годуванням. Але при цьому лише 41% готовий розібратися, як годувати дитину. Тобто деякі аспекти догляду за новонародженим все ще залишаються лише обов’язком матері.

Щоби допомагати жінкам і залучати до годування дитини чоловіків, потрібно частіше говорити про важливість участі партнера в процесі. 76% матерів відчувають нестачу інформації про партнерську підтримку під час ГВ. Але певний прогрес протягом останніх десятиліть помічається. Професор Абу-Дакн, головний лікар -гінеколог лікарні Святого Йосипа у Берліні, зазначає: сучасні чоловіки набагато більше готові брати безпосередню участь у процесі виховання дітей.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь