Спецпроєкти

Який фільм представить Україну на премії «Оскар»? Прогнозуємо результати національного відбору


Завершився прийом заявок для участі національних фільмів у відборі для висунення на премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії «Міжнародний повнометражний фільм».  У національному відборі братиме участь лише один фільм  – картина українського режисера кримськотатарського походження Нарімана Алієва «Додому».  Про це повідомляє український Оскарівський комітет в Facebook. Засідання комітету та прес-конференція відбудеться 23 серпня.

Фільм «Додому» («Evge») отримав гран-прі 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю та був представлений на Каннській програмі «Особливий погляд», де отримав захоплені оцінки глядачів. Фільм оповідає про трагедію в кримськотатарській родині – батько і молодший син намагаються повернутися додому, в Крим, щоб похоронити загиблого на Сході сина і брата. Фільм багатогранно описує сучасний український контекст, розкриває проблему втраченого дому та стосунків батьків і дітей. У головних ролях: Ахтем Сеітаблаєв та Ремзі Білялов.

Оскільки лише один фільм подався для національного відбору, шанси, що фільм «Додому» номінують на премію «Оскар» набагато вищі, за те, щоб в конкурсі взагалі не брала участь картина від України.

92-га церемонія вручення премії «Оскар» за досягнення у галузі кінематографа відбудеться 9 лютого 2020 року в Лос-Анджелесі.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь