Нога ягняти в білому вині та козлятина на пару: Алекс Якутов відкрив м’ясний ресторан
Заклад розташований на вулиці Січових Стрільців неподалік від клубу «Атлас», у будівлі, де раніше було видавництво. Наразі «Публіцист» працює в тестовому режимі, чекаючи на гостей з 18:00 до 23:00.
«Відкритий вогонь, відкрита кухня, відкрите спілкування» – так описують власники концепцію ресторану.
У меню зроблено акцент на мʼясі, яке Алекс Якутов пропонує скуштувати у найрізноматніших варіаціях. Тут є карпачо з телятини, ростбіф з телячого язика, салат із цим самим ростбіфом, є каре баранини, є качка у тамариндовому соусі, курча на грилі, нога ягняти в білому вині, телячі щічки з картопляним пюре, козлятина на пару тощо.
Для тих, хто не їсть м’яса, в меню є кілька страв з рибою та морепродуктами, а також безліч страв з овочами на кшталт смаженої картоплі з лисичками, копченого буряку з трюфельною олією та багато іншого.
Крім того, у закладі готують піцу: класичну «Маргариту» тут пропонують в авторському виконанні, готують з копченими томатами чері й сиром грюєр, а в піцу «Чотири сири» додають вершковий соус бешамель і шпинат. Також тут можна скуштувати піцу з баклажаном, солодким перцем і рікотою, кебабом і релішем із зелених томатів та з чорізо й моцарелою.
Дещо з меню:
- карпачо з телятини з маринованим фенхелем і сиром грюєр – 225 грн;
- салат з ростбіфом, кіноа, лисичками та маринованими перцями – 265 грн;
- свиняча ковбаса з маринованими грибами і копченою сметаною – 175 грн;
- телячі щічки з картопляним пюре і чорним часником – 220 грн;
- нога ягняти, томлена в білому вині, з гарбузовим кремом – 560 грн;
- смажена картопля з лисичками – 98 грн;
- креветки на грилі з авокадо і васабі – 265 грн;
- піца «Маргарита» – 198 грн.
«Публіцист»
вул. Січових Стрільців, 25
Facebook