Спецпроєкти

Оновлення меню у закладах Києва: радимо, що точно варто спробувати цієї осені


Сніданки в ресторані Odessa, нове меню в UnderWonder, шефські вечері в Ikigai, нові точки на фудкорті ТРЦ Globus та безлімітні бранчі в Діми Борисова. Пропонуємо наш традиційний дайджест ресторанних новин.

Цього разу розповідаємо про новинки меню в київських ресторанах. Якщо ви хочете дізнатися про нові заклади, які відкрилися у Львові, перейдіть за посиланням.

У ресторані Odessa (вул. Велика Васильківська, 114) з’явилося меню сніданків. Шеф Юрій Приємський пропонує розпочинати ранок сендвічем «Крок-мадам» з індичкою, яйцями пашот із слабосоленим лососем, а також вівсянкою з фруктами і ягодами на мигдальному молоці або сирниками із соусом манго та ківі.

Вартість будь-якого сніданку – 150 грн. Кавою або апельсиновим фрешем при замовленні сніданку пригощають безкоштовно. Меню сніданків в Odessa діє по буднях з 08:00 до 12:00, у вихідні – з 09:00 до 12:00.

У ресторані Under Wonder (вул. Велика Васильківська, 21) оновили основне меню. З новинок радимо скуштувати салат із тунцем, кіноа та копченим жовтком, а також тальятеле з грибами: чотири види грибів (білі, гливи, печериці й ерінги) у вершковому соусі з трюфельною пастою.

Також замовляйте філе морського окуня з пюре із пастернаку, телячі щоки з картопляно-трюфельним пюре, броколі та цвітною капустою, качине філе су-від з каштановим пюре, філе-міньйон із картопляним теріном і філе фермерського курчати з овочами та пюре з копченого баклажану. А на десерт обов’язково скуштуйте крем з горгонзоли в білому шоколаді, який подається із сорбетом із вишні та маракуї.

Шеф-кухар ресторану Ikigai (вул. Пушкінська, 29) Дмитро Кривошап тим часом розпочинає шефські вечері, під час яких гості закладу матимуть змогу скуштувати його авторський сет із десяти страв. Так, у вас є унікальна можливість скуштувати уні – ікру морського їжака, що користується великим попитом у японській кухні. Уні має унікальне сплетіння смаків: солодкий, гіркий і солоний, але водночас дуже ніжний. Дмитро Кривошап пропонує уні з гребінцем і желірованою устричною водою. Також можна скуштувати суші з маринованою макреллю і сардиною: подібні суші важко зустріти в Україні, тоді як у Японії їх вважають класичними. Страву доповнює юзу-косьо – традиційний соус із ферментованих японських цитрусових і свіжого перцю чилі.

Також в авторському сеті: сашимі-лакедра, севіче з тигрових креветок з фуа-гра та пудрою з васабі, краб з бобами едамаме та вершковою корицею, макрель у цитрусовій глазурі з водоростями та малиною, вугор із соусом місо і коренем хріну, торо (найніжніша частина з черевця дикого тунця) з пюре із чорного часнику та баклажаном, соєве морозиво з ревенем, водоростями та карамеллю, місо-ананас із кокосовим сорбетом і жасмином. До кожної страви сомельє Ikigai Віта Семеніхіна підібрала напої, традиційні для Японії: саке, сливове вино та лікер умешу. Усі ці напої підкреслюють смак основного інгредієнта та розкривають його найдрібніші нюанси.

Оновлене меню також можна скуштувати в ресторані River Grill (Русанівська набережна, 3а). У спеціальній пропозиції від шефа пропонується тріо тартарів (з лосося, тунця та витриманої яловичини), спагеті з м’ясом сніжного краба, різото з чорнилами каракатиці й тартаром з тунця, соте з морепродуктів, лосось у вершковому соусі зі шпинатними равіолі.

На десерт шеф River Grill пропонує замовити яблучну тарту з ванільним морозивом та асорті десертів з ягідним соусом (цю страву краще замовляти на двох).

Також «оновилося» меню фудкорту ТРЦ Globus: нещодавно там відкрилося два нові заклади. У Mushlya Bar Діми Борисова можна замовити казанок мідій у вершковому соусі або порцію білоногих креветок за 49 грн, половинку лобстера гриль з картопляними діпами та соусом (198 грн), попкорн з морепродуктів, сендвічі зі скумбрією, тунцем або оселедцем та морепродукти на грилі. З напоїв тут є вино, ігристе пиво та коктейль Mushlya Spritz.

Також на фудкорті «Глобусу» відкрилася точка Furgoneta, відома своїм невеличким кафе на вулиці Басейній. У меню можна знайти п’ять видів бургерів з яловичиною, бараниною та куркою, рис, а також рисову та яєчну локшину з куркою або овочами. З напоїв пропонують домашній лимонад, морс та колу.

У ресторані Tarantino Italian&Grill (Русанівська набережна, 10) почало діяти сезонне меню, яке шеф-кухар називає фестивалем грибів. Восени тут можна скуштувати юшку з білими грибами, теплий салат з білими грибами, баклажаном та картоплею, піцу з грибами, пасту пене з грибним асорті та соусом «Карбонара», а також смажену картоплю з грибами – класику на всі часи.

В ресторанах Діми Борисова тим часом запровадили безлімітні бранчі у вихідні. В Oxota na Ovets (вул. Воздвиженська, 10б) щонеділі з 10:00 до 13:00 влаштовують великий тропічний сніданок. Заплативши фіксовану ціну, 398 грн, можна безлімітно їсти устриці, тапаси, свіжоспечені вафлі та панкейки, пироги з лососем, а також скільки завгодно свіжих фруктів і ягід та вино. Закуски та вино подаються без обмежень.

У ресторані Рибаlove (вул. Воздвиженська, 21–23) щонеділі чекають на середземноморський бранч. З 12:00 до 15:00 за фіксовану ціну, 690 грн (для дітей 6–12 років – 299 грн, для дітей до 6 років – безкоштовно), можна скуштувати половинку лобстера в соусі black pepper з кукурудзою і чотири великі аргентинські креветки гриль. А до них – необмежені устриці, безліч закусок, мідії, морська риба й багато вина. У ресторані ж RONIN (вул. Зоологічна, 10) щонеділі з 12:00 до 15:00 влаштовують seafood-бранч без обмежень: устриці, роли, морепродукти на грилі й вино без обмежень за єдиною ціною 690 грн (299 грн для дітей 6–12 років, для дітей до 6 років безкоштовно).

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь