Спецпроєкти

Де поїсти у Львові: 12 нових закладів


Де поїсти у Львові? Куди піти, якщо у всіх культових місцях на кшталт «Криївки», «Реберні», «Кумпеля» та «Бачевських» ви вже бували неодноразово? У нас є відповіді на ці запитання!

Редакторка розділу «Їжа» Маша Сердюк розповідає про нові заклади, які відкрилися в місті Лева за останні кілька місяців.

«Стумарі»

вул. Лесі Українки, 20
Facebook

Кафе грузинської кухні «Стумарі» відкрилося у Львові на вулиці Лесі Українки. Заклад належить національній мережі готелів та ресторанів Reikartz Hotel Group. Це вже друге кафе «Стумарі» у Львові (перше було відкрито на вул. Городоцькій, 107) і шосте в Україні (подібні заклади також можна відвідати у Сумах, Херсоні, Запоріжжі та Черкасах).

У меню можна знайти автентичні грузинські страви, рецепти яких зібрані з домашніх кулінарних книг, що передавали з покоління в покоління: хінкалі, хачапурі, долму, мʼясо та багато іншого. Для всіх страв тут використовують лише справжні грузинські спеції, які власники «Стумарі» особисто привозять із Грузії.

«Пара Джанов і Портвейн»

вул. Лесі Українки, 12
Facebook

А це місце відкрив ресторатор Вардкес Арзуманян, відомий такими закладами, як Mons Pius, «Кафе «Кентавр», «Шампанерія Х&Х», «Тарон» і Libraria Speak Easy Bar. Концепція закладу пропонує подивитися на світ очима режисера Сергія Параджанова, що народився в Грузії, а жив у Вірменії та Україні. За дизайн інтер’єру відповідав Денис Беленко.

Головною фішкою меню є женгалов хац – традиційна вірменська паляниця з начинкою із 15 видів трав. Крім того, у меню є й сніданки, які можна замовляти протягом дня, легендарний сендвіч «Рубен» з яловичиною та багато іншого. Також тут є винний бар із великим вибором вина, портвейну, хересу, вермутів і закусок до них.

«Перша Ліпша Шаурма»

вул. Соборна, 2а
Facebook

А цей заклад  відкрив львівський ресторатор Костянтин Форкер, відомий такими проектами, як «Корки та крихти», Delicateka, піцерія Kazzka, ресторан «Ґвара» та кав’ярня Punkt. «Перша Ліпша» працює у форматі стріт-фуду.

Шаурму тут готують двох видів: велику та маленьку. Можна або з’їсти її біля закладу, або ж замовити доставку по місту: вартість доставки – 29 грн за умови замовлення від двох штук.  У майбутньому планується відкриття подібних закладів в інших містах України.

Atelier 19

вул. Староєврейська, 19
Facebook

Цей італійський піца-бар відкрився на вулиці Староєврейській, неподалік від каплиці Боїмів. Тут можна скуштувати піцу – як класичну («Маргарита», «4 сири», закрита піца кальцоне), так і приготовану за авторськими рецептами: наприклад, з буряком і горгонзолою або прошуто та бананом.

Окрім піци тут також готують всю класику італійської кухні: закуски, салати, пасту, супи й десерти. Можна скуштувати м’ясне антипасті або італійські сири, тартар з яловичини, томатний суп і тірамісу – як класичний, так і манговий.

Celentano на Григоренка

пл. Григоренка, 5
Facebook

Ще одне італійське місце розпочало роботу на площі Григоренка. Оскільки заклад розташований в історичній будівлі, власники вирішили, що атмосфера ресторану має нагадувати про минуле будинку. Тому інтер’єр стилізований під театр.

У меню можна знайти класичні  страви італійської кухні: піцу, пасту, традиційні італійські закуски, а також моцарелу власного виробництва. У закладі також працює крамничка, де можна придбати додому італійські продукти: соуси, солодощі, оливкову олію, борошно, свіжу пасту ручної роботи та сир. Також у крамничці можна знайти великий вибір вина. Збору cork fee у закладі немає, обрану пляшку можна як забрати додому, так і випити безпосередньо в ресторані.

«Вабі сабі»

вул. Січових Стрільців, 10
Facebook

Ще один новий заклад у центрі Львова, який розташований неподалік від Університету Франка. Заклад працює у форматі демократичного бістро: швидке обслуговування та прості подачі. У меню акцент зроблено на азійських стравах.

Тут можна скуштувати локшину та рис у різних варіаціях, пельмені ґьодза, вонтони, суші- та рамен-бургер, супи, серед яких фо-бо, том-ям-кун або рамен зі свининою чи куркою. Також у «Вабі сабі» готують спрінг-роли й неми, курячі сердця із сичуанським перцем, телячі щічки під соусом карі, японські роли том-ям і фелікс з вугрем, курку в кисло-солодкому соусі з паровим рисом тощо.

«Сковорода»

вул. Костюшка, 6
Facebook

Ще один новий заклад у Львові – кнайпа «Сковорода», названа на честь українського письменника Григорія Сковороди. «Світ ловив мене, але не впіймав, бо я в цей час виходив на обід», – перефразовують у закладі відомий вислів Григорія Савича. Його прізвище тут обігрують у не лише в назві  закладу, але й у формі подачі та приготування страв – у сковорідках різного розміру.

У меню можна знайти м’ясні, курячі й овочеві пательні, а також дерун на цілу сковорідку. Такі пательні можна замовляти на двох, чотирьох або шістьох людей – залежить від того, якою компанією ви прийдете до кнайпи.

SDV Coffee Shop

вул. Краківська, 23
Facebook

Ще один новий заклад у центрі Львова, цього разу кав’ярня третьої хвилі. Тут можна скуштувати класичні й альтернативні кавові напої: капучіно, лате, флет-вайт, раф, капуоранж, а також фільтр-каву, каліту й аеропрес.

У меню кухні є сніданки, які тут подають із 07:30 до 15:00: фруктові смузі-боули, що готують як на звичайному, так і на безлактозному або рослинному молоці, а також тости з лососем, куркою, хумусом або арахісовою пастою.

«П’яте підземелля»

пл. Ринок, 5
Facebook

А цей ресторан відкрили під одними з найстаріших кам’яниць площі Ринок. Заклад позиціонує себе як середньовічний ресторан: інтер’єр виконано в середньовічному стилі, чоловіки-офіціанти носять вбрання середньовічних монахів, а жінки – сукні господинь тих часів.

У меню також зібрані страви так званої середньовічної кухні. Фірмова страва – м’ясо на кілках. Тут можна скуштувати кілок із птицею, свининою та іпстругом, тобто з фореллю. До м’яса можна замовити фірмові соуси та житній хліб власного виробництва. Також у меню можна знайти закуски й салати, страви на компанію та юшку з кролика. У барному меню пропонують вино, пиво, морс, узвар і міцний алкоголь.

«Галицька, 4»

Катедральна пл., 5
Facebook

Ще один новий заклад у центрі Львова, цього разу у форматі міського кафе. «Так вже вийшло, що будинок, у якому розташована кав’ярня, офіційно розміщений за адресою площа Катедральна, 5. Але всі знають, що мається на увазі вулиця Галицька і номер 4», – кажуть засновники закладу.

За меню тут відповідає шеф-кухарка Софія Герус, яка пропонує як популярні страви європейської й української кухні в авторській інтерпретації. Серед фірмових позицій тут можна замовити лосося під соусом з фенхеля, а також качине філе з кленовою заправкою. Зранку в закладі готують комплексні сніданки на вибір: панкейки з беконом, омлет «Цезар», яйця «Бенедикт» з лососем або беконом, сирники з ягодами, панкейки з кленовим сиропом, чорний рис із полуницею, вівсянку з фруктами.

«Бонджорно, Сихів»

пр-т Червоної Калини, 64
Facebook

Ще один новий італійський заклад у нашому списку, цього разі поза центром міста. Ресторан «Бонджорно, Сихів» відкрився всередині травня у найбільшому спальному районі Львова. Інтер’єр оформлено у спокійних тонах з акцентом на натуральному дереві.

У меню зібрані традиційні італійські страви: піца, яку тут готують як за класичними, так і за авторськими рецептами, паста, закуски, салати, супи й десерти. Також тут можна скуштувати італійське вино й італійські сири та м’ясні делікатеси до нього.

Craft & Kumpel

вул. Кульпарківська, 200а
Facebook

Ще один заклад за межами центру міста – цього разу «пивне ательє», як позиціонують його власники. Craft & Kumpel спеціалізується на пиві власного виробництва, пивних коктейлях і фудпейрінгу: пивні сомельє можуть порадити вам правильне поєднання різних сортів пива з різноманітними стравами.

У меню кухні роблять ставку на сети для компаній, які тут називають авантурками, – канапки чи закуски, які можна їсти руками. Тут можна скуштувати безліч різних «авантурок»: паштети, хумуси, рибні намазки, овочеві чипси, сушену рибу та м’ясо, різні салати, а також гарячі «авантурки» на кшталт курячих крилець, картопляних кульок, хрумкої риби або бургерів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь