Спецпроєкти

Мультиартист і кумир Єви Лонгорії та Дрю Беррімор. До Києва завітає зірка казахської сцени


До Києва їде співак Дімаш Кудайберген — всесвітньо-відомий виконавець і мульти-інструменталіст із Казахстану. Розповідаємо, хто це такий, чому від нього фанатіють голлівудські зірки та чому варто купити квиток на його концерт.

Хто це?

Дімаш Кудайберген народився 25 травня 1994 року в родині заслужених співаків Казахстану. З дитинства займається музикою та грає на фортепіано.

Відомий своїм широким вокальним діапазоном, що охоплює 6 октав і 5 півтонів. Отримав освіту в жанрі академічного оперного співу, після навчання був запрошений на роботу в Державний театр опери та балету Astana Opera. Проте відмовився від пропозиції, прийнявши рішення розвивати свою кар’єру в сучасній музиці з використанням класичних елементів, а також традиційної казахської музики і поп-музики.

Звідки взявся?

Популярність до Дімаша прийшла в 2015 році після гран-прі на Слов’янському базарі у Вітебську. Відтак Дімаш взяв участь у китайському популярному телевізійному шоу Singer 2017, яке транслювалося щотижня з 21 січня по 22 квітня 2017 року. У змаганні з визнаними співаками він дійшов до фіналу, посівши друге місце.

Визнання

Казахський дивоголос, космічний хлопчик, найкращий голос планети – саме так називають Дімаша його прихилтники по всьому світу. Він співає трьома різними голосами: баритоном, тенором і альтино – чоловічою версією сопрано. Він грає на семи інструментах і співає дев’ятьма мовами.

«Якби я заплющила очі, подумала б що співають десять різних людей», – говорить американська акторка Дрю Беррімор.

У 2017 році Дімаш отримав кілька музичних нагород, зокрема «Найкращий азіатський співак» на 24-й Китайській премії в галузі музики (вважається китайським еквівалентом «Греммі») і «Найпопулярніший закордонний співак» на Музичному гала в Tencent MTV Asia.

«Я відкрив для себе чудового співака Дімаша, який вразив всю публіку своїм дивовижним голосом, і мене в тому числі», – заявив актор Джекі Чан.

Він має 114 фан-клубів у 46 країнах світу, а кількість його шанувальників перевалила за 10 мільйонів. До своїх фанатів він звертається «dears». В Азії він збирає найбільші стадіони – 150 тисяч глядачів одночасно.

«Один з найцікавіших голосів, які я чув за останні 40 років. Знімаю капелюха, у нього нереально божевільний голос», – каже італійський актор і музикант Аль Бано.

На його сторінці в Instagram близько трьох мільйонів підписників з усього світу. Про його творчість відгукуються Дрю Беррімор, Лара Фабіан і Джекі Чан, а американська модель і актриса Єва Лонгорія запрошує Дімаша як почесного гостя галаконцертів Global Gift в Парижі та Каннах.

Дімаш Кудайберген у Києві

Почути голос Дімаша і його найкращі пісні, а також побачити на власні очі унікальне шоу можна буде 11 березня в київському Палаці Спорту.

«Нове шоу — це історія самого артиста, чий шлях не тільки успішний, але частіше тернистий, сповнений сумнівів, невдач і розчарувань», – кажуть організатори концерту.

Квитки можна придбати за посиланням.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь