Cпецпроекти

Жаб’ячі лапки та суп з каштанів. У Києві відкрився ресторан українсько-французької кухні


2
У Києві відкрився ресторан «ЛяГушка по-київськи», де можна скуштувати страви української та французької кухні.

Ресторан, який власники називають «шинком високої кухні», розташований на розі вулиць Саксаганського і Петлюри.

«Наш заклад позиціонує себе як кафе альтернативної історії. Гостю пропонуємо зануритися в легенду, згідно з якою в 1812 році ображені на Катерину козаки приєдналися до армії Наполеона і розбили Москву, після чого створили об’єднану республіку Україна-Франція», — розповідають власники «ЛяГушки по-київськи».

В інтер’єрі закладу є традиційні українські елементи й елементи французького Провансу, вінтажні світильники, піч і навіть касовий апарат початку 20 століття, який стояв у магазині на першому поверсі цієї будівлі понад 100 років тому. Також тут можна побачити галерею портретів: Наполеона в образі гетьмана українського козацтва, Шарля де Голля у формі ОУН УПА та Михайла Грушевського як видатного французького політичного діяча.

01/5

У меню зібрані страви української та французької кухонь. Авторка меню і співвласниця закладу Олена Афян пропонує гостям уявити, якою могла бути наша кухня, якби останні 200 років українська та французька культура розвивалися б спільно.

Деруни тут подаються під соусом бешамель, з київських каштанів варять крем-суп, готують рагу і роблять десерт (радимо скуштувати каштани в шоколаді), жаб’ячі лапки готують як котлети по-київськи, тобто в паніровці, салат олів’є – на основі картопляного гратену та з яйцем пашот, а вінегрет подають з бринзою та м’ясом перепілки.

У десертному меню головною фішкою є каштани в шоколаді – новинка для України. «Першу партію каштанів імпортували з Франції, а зараз, коли почався сезон і їстівні каштани з’явилися в українських виробників, нова партія закуплена в Україні. Цілий каштан вимочується в сиропі, а потім глазурується чорним або молочним шоколадом », – розповідає Олена Афян.

01/5

У барній карті закцентовано на напоях французького й українського виробництва. Це вина з різних провінцій Франції, а також найкращих виноробів України. У плейлисті – французький шансон і українська народна музика. Наразі готується до відкриття нижній зал, який буде виконано в стилі бібліотеки та пристосовано для куріння кальянів і козацьких люльок.

Дещо з меню:

  • каштановий суп-пюре – 110 грн.
  • ляОлів’є – 145 грн.
  • жаб’ячі лапки по-київськи – 210 грн.
  • порося по-нормандськи з яблуками і кальвадосом – 230 грн.
  • деруни під соусом бешамель – 95 грн.
  • каштани в шоколаді – 60 грн.

«ЛяГушка по-київськи»
вул. Саксаганського 135/13
Розклад роботи: пн-сб – з 11:00 до 23:00, нд – вихідний.

Facebook 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: