Спецпроєкти

Кав’ярня-книгарня. Нові місця в Києві, де можна випити кави та почитати книжку


Кава та книжки — найкращий фудпейрінг.

Де в Києві можна випити кави та почитати книжку, ми вам вже розповідали, про ці місця можна почитати тут. Зараз ми розповімо вам про нові заклади, які нещодавно розпочали свою роботу та працюють у форматі книгарень-кав’ярень.

«Світло»
вул. Дегтярна, 29
Facebook

Насправді це не дуже кав’ярня-книгарня, проте і книжки, і кава тут є. «Світло» — це майданчик, який поєднує у собі онлайнові та офлайнові освітні заходи, а також безкоштовну бібліотеку. Простір вирішили заснувати після того, як приміщення, в якому розташовувався попередній заклад, — приватну бібліотеку BOtaN — виставили на продаж.

У «Світлі» можна знайти літературу англійською, російською та українською мовами. Вхід до бібліотеки вільний. Якщо ви хочете взяти якусь книжку додому, треба оформити абонемент. Також тут працює невеличка кав’ярня, в якій можна купити каву та чай.

Zakapelok
вул. Верхній Вал, 62
Facebook

А цей заклад відкрився на Подолі. За словами власників кав’ярні-книгарні, у «Закапелку» вони зібрали все, що самі люблять понад усе на світі, — каву та книжки. «Суперові книжки, шикарнюча кава, найкраща музика і просто бомбезна команда», — так описують свій заклад власники.

Наразі у закладі пропонують класичні кавові напої на основі еспресо, фільтр-кава, а також фреші, кілька видів чаю та какао — класичне та бананове. У майбутньому асортимент меню планують поповнити десертами. Книжки в закладі можна почитати, поки п’єш каву, або придбати собі чи на подарунок. «У нас можна знайти україномовну літературу для різної аудиторії — від книжок для малят і до бізнес-літератури», — говорять власники Zakapelok.

«Моя книжкова полиця»
Русанівська набережна, 4
Facebook

Третя книгарня-кав’ярня у Києві (перші дві працюють у центрі на Пушкінській та на Позняках на Срібнокільській). «”Моя Книжкова Полиця” починалась як інтернет-магазин. Основна концепція – найкращі книжки українською мовою. Ми зважали не тільки на сам текст, але й на якість дизайну, поліграфії. А те, що поряд із найкращими книжками є смачна кава, — це великий бонус для гостей», — каже засновниця книгарні Наталя Моспан.

В асортименті книгарні — великий вибір книг для дітей і дорослих українською мовою: художня література, навчальна, наукпоп та багато іншого. У меню кав’ярні — кава, какао, чай і десерти.

Lightside Espresso Bar
вул. Драгоманова, 1Е
Instagram

Ще одне нове місце з кавою та книжками на Лівому березі, цього разу — на Позняках. Кав’ярня розташована на першому поверсі житлового будинку в чотирикімнатній квартирі. «Це місце, де можна зайти на каву з десертом, попрацювати або почитати», — так описують Lightside Espresso Bar його власники.

У меню — класичні кавові напої на основі еспресо, чай, какао, домашні десерти від Mr & Mrs Raccoon і морозиво від iPops. Окрім книжок, які можна почитати в кав’ярні, тут також є настільні ігри, в які можна пограти компанією друзів.

Про всі нові заклади Києва ви завжди можете почитати в нашій рубриці «Нове місце».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь