Спецпроєкти

Юрій Ковриженко відкриває український ресторан у Південній Кореї


Український шеф-кухар і телеведучий Юрій Ковриженко відкриває ресторан української кухні в Сеулі. Заклад, що називатиметься «Trypillia», працюватиме за підтримки Посольства України в Республіці Корея.

Юрій Ковриженко — посол української кухні в інших країнах світу від Міністерства закордонних справ. У 2017 році він отримав премію Global Chef Awards за особистий внесок у розвиток гастрономії. Влітку цього року в інтерв’ю виданню Michelin Guide Юрій розповідав про модернізацію української кухні.

Юрій Ковриженко
шеф-кухар
Тижні української кухні у співпраці з посольствами по всьому світу, кулінарні фестивалі, саміти, конгреси, нагорода Global Chef Awards, дві статті про українських шефів у гайді Michelin і десятки статей у світовій пресі всіма мовами світу. Я усвідомлюю, що ми зробили максимально те, що могли робити й поступово. Рухаємося далі, українській кухні потрібен форпост за межами України.

Ресторан «Trypillia» розпочинає роботу вже цього тижня. Заклад буде розташований на десятому поверсі торговельного центру «Dongdaemun Shopping Town». З панорамних вікон тут відкривається шикарний вид на місто. У меню пропонуватимуть традиційні страви українські кухні.

«Якщо спитати в людей, що вони знають про українську кухню, багато хто почне перелічувати радянські страви, — каже Ковриженко. — Ми хочемо відійти від цього та показати справжню автентичну українську їжу. Усі страви ми готуватимемо через призму авторського погляду на класичні рецепти».

Юрій Ковриженко у Сеулі / Вид із вікон ресторану Trypillia

У команду ресторану Юрій Ковриженко зібрав кухарів з України, Кореї, Чилі, Марокко та Росії. Всі страви готуватимуть із необхідних інгредієнтів, деякі з них відшукали прямо в Кореї. Крім того, в ресторані облаштували власну пекарню, де щодня планують пекти свіжий хліб. На запитання, яка вірогідність того, що корейцям «зайде» українська їжа, Юрій Ковриженко заявив, що не сумнівається в успіху свого проєкту.

«У Південній Кореї їдять багато і різноманітно, за нашими мірками —навіть занадто багато (на відміну від Північної, у них просто нема чого). Думаю, українська їжа припаде їм до душі», — заявив Ковриженко.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь