Спецпроєкти

Українські блогери. За ким стежити на YouTube


Кого дивитися на «ютубі», якщо хочеш навчитися готувати? Які відео шукати, якщо хочеш розслабитися та від душі посміятися? І до кого звернутися по допомогу, якщо хочеш почути пораду щодо макіяжу або модних трендів?

Відповіді на всі ці запитання — у нашій добірці. Зібрали для вас українських блогерів, які роблять гідний контент. Бо скільки можна стежити за іноземцями на YouTube?

Подорожі

АНТОН ПТУШКІН

Антон — колишній ведучий телешоу «Орел і Решка». Після завершення роботи на проєкті він продовжує подорожувати та знімає відеоблог для свого YouTube каналу. Сьогодні його канал налічує 1,8 мільйони підписників. Серед відео можна знайти як мініфільми про різні країни, так і короткі замальовки у рубриці «Країна за 5 хвилин», де Птушкін розповідає цікаві факти про кожну державу. Крім того, на своєму каналі Антон веде рубрику «Безцінний досвід», у якій ділиться різними тревел-лайфхаками.

МАША СЄБОВА

Маша Сєбова — колишня ведуча «Нового каналу», де вона була обличчям таких телепроєктів, як «Абзац» і «Заробітчани». В останньому вона, до речі, подорожувала по світу в пошуках роботи. Після чого, вочевидь, і вирішила створити власний тревел-блог. Наразі її канал на «ютубі» налічує 101 тисячу підписників. Відео Маші поділені за рубриками: «Все по 30» (експеримент Сєбової, де вона витрачає 30 євро на житло, 30 — на їжу і 30 — на розваги), «Лайфхаки» (поради, як купити найдешевший квиток на літак, без чого не можна в дорогу, як вмістити все в ручну поклажу тощо) та «Живе» (влоги з подорожей, знайомства з новими людьми, факапи та багато іншого).

UKRAЇNER

YouTube-канал Ukraїner розповідає пізнавальні історії про найвіддаленіші куточки, людей, мистецтво та бізнес в Україні. Відеоісторії, які можна побачити на цьому каналі, показують іншу Україну. Зокрема, про свою Україну розповідають амбасадори Ukraїner: Віктор Павлік — про Теребовлю, Христина Соловій — про Львів, Сашко Положинський — про Луцьк, Дмитро Шуров — про Вінницю тощо. «Внутрішній туризм в Україні поки що розвинений слабко, розгалуженість транспортної системи теж недосконала. Чимало українців зовсім ніколи не виїжджали за межі свого регіону. Ті ж із нас, хто багато подорожує по Україні, можуть помітити, як мало ми знаємо про сусідні регіони і про свою країну загалом», — кажуть засновники медіа-проєкту Ukraїner. На сьогодні кількість підписників на каналі Ukraїner — 68 тисяч.

VISIT KYIV

А цей канал на YouTube веде Антон Тараненко — голова Департаменту туризму та промоцій КМДА. У своєму відеоблозі він розповідає про Київ: радить заклади, в яких можна смачно поїсти, показує найкращі панорамні локації Києва, радить визначні місця столиці, які варто відвідати всім туристами, розповідає про традиційні українські страви, а також дає поради, де поміняти гроші в Києві, де випити пива, що можна купити на київських ринках і ділиться корисними лайфхаками для іноземців. У всіх його роликах є субтитри англійською мовою. Канал Visit Kyiv зараз налічує 6,16 тисяч підписників.

ЯНА МЄТЬОЛКІНА

Яна Мєтьолкіна — колишня редакторка проєкту «Орел і Решка». Сама Яна каже, що вона «втекла з теліку, щоб створити блог про подорожі, які змінюють життя». Жартома вона називає себе «блогінею подорожей». Двічі на місяць Яна сумлінно вирушає досліджувати Україну або іншу країну, після чого створює відеовипуск, у якому розповідає про свій маршрут так, як розповіла б найкращому другові за чашкою кави. На її «ютуб»-каналі наразі лише 1,73 тисяч підписників (на відміну від її Інстаграму, де понад 40К людей стежать за її пригодами), проте вангуємо, що їхня кількість стрімко зростатиме, адже, крім практичної інформації, в кожному випуску Яна прагне показати максимум колориту, щоб глядачі легше зрозуміли, варто їм їхати туди чи ні.

ЇЖА

ЄВГЕН КЛОПОТЕНКО

Євген Клопотенко — кулінарний експерт і телеведучий. Крім того, Женя є співвласником ресторану української кухні «100 років тому вперед» та ідеологом зміни харчування у шкільних їдальнях. Його блог на YouTube налічує 46 тисяч підписників. Своїх глядачів Клопотенко називає гастропріхожанами та демонструє їм, як можна легко та весело приготувати різноманітні страви — від найпростіших закусок та порад на кшталт «Як приготувати гречану кашу» до складних страв, що стануть прикрасою будь-якого святкового столу. Також зі своїми відомими друзями Женя періодично тестує сервіси доставки їжі.

МАРКО ЧЕРВЕТТІ

Марко Черветті — бренд-шеф ресторанних проєктів «Сільпо». Темпераментний, як і належить справжньому італійцю, розмовляє російською з ледь помітним акцентом, постійно жартує та жестикулює. Зараз на його каналі у YouTube — 110 тисяч підписників, з якими він ділиться рецептами всесвітньо відомих страв, а також їжею європейської та української кухні, які він завжди обігрує на свій лад. Особливість блогу полягає в тому, що всі продукти, з яких готує Марко, можна купити в будь-якому супермаркеті «Сільпо».

ОЛЯ ПІНС

YouTube-канал білявки Олі Пінс має 480К підписників, з якими вона ділиться порадами щодо правильного харчування. Дівчина розповідає, як приготувати сніданки нашвидкуруч, як правильно заморожувати продукти, як приготувати їжу на кілька днів уперед, як правильно сформувати продуктовий кошик, якщо ви дотримуєтеся правильно харчування, а також веде на «ютубі» особистий відеощоденник, у якому розповідає, як вона щодня харчується. «Я їм все і не гладшаю, — каже Оля. — Можу навчити цього й тебе».

ОКСАНА ПАШКО

Оксану Пашко можна назвати найпопулярнішим гастроблогером в Україні: її YouTube-канал «Готовим дома» налічує 1,18 млн підписників. Серед її рецептів — безліч варіантів салатів, закусок, основних страв і вечер нашвидкуруч. А також майстер-класи з прикрашання тортів та виготовлення фігурних виробів з мастик. На відміну від усіх інших блогерів, Оксана ніколи не з’являється в кадрі, на відео лише її руки та голос.

ІНТЕРВ’Ю

МАША ЄФРОСІНІНА

YouTube-канал Маші Єфросініної налічує 158 тисяч підписників. Окрім того, що вона ділиться з ними різними спортивними відеоуроками (як правильно присідати або яку зарядку слід робити вагітним), вона також відповідає на запитання своїх прихильників і веде рубрику «Екзамен», у якій відомі люди складають для Маші іспит на відвертість. Формат розмови полягає в тому, що гість тягне запитання, немов під час іспиту, а після цього дає Маші якомога відвертішу відповідь.

БАНКІР, ЩО БІЖИТЬ

А цей YouTube-канал веде банкір Андрій Оністрат. Сам Андрій не позиціонує себе як інтерв’юер і каже, що його канал насамперед розповідає «про спорт, бізнес і найважливіші чоловічі досягнення». Спорт, до речі, це окрема улюблена тема Андрія, оскільки він є айронменом. Тому на його каналі можна знайти безліч «мотивашок» як про спорт, так, зокрема, і про біг.  Також Андрій має рубрику «Інтерв’ю з цікавими людьми», в межах якої він спілкувався з експрезидетом Віктором Ющенком у нього вдома, з Юлією Тимошенко під час ранкової пробіжки, з чемпіоном світу з боксу Василем Ломаченком під час його тренування на рингу та іншими.

BIG MONEY

YouTube-канал Євгена Черняка, українського бізнесмена та голови наглядової ради холдингу Global Spirits, до складу якого входять такі бренди, як горілки «Хортиця», «Мороша», «Первак», вино «Oreanda», коньяк «Shustoff» і багато інших. Канал Big Money можна сміливо назвати мастхевом для підприємців і тих, хто жадає саморозвитку та великих грошей. Сам Євген називає свій проєкт «чесними інтерв’ю без води, політики і цензури з такими ж бізнесменами, як він». «Тільки практична інформація, тільки факти для тих, кому потрібні великі гроші», — каже Черняк. Зараз його канал налічує 405 тисяч підписників.

ХОДЯТ СЛУХИ

А цей YouTube-канал веде колишня дівчина співака Віталія Козловського Раміна Есхакзай. Вона має 310 тисяч підписнікв, яким показує розмови із зірками шоу-бізнесу (недарма її канал називається «Подейкують»). «Моя мета — показати людей такими, якими ви раніше їх ніде не бачили, — каже Раміна. — Але зробити це по-доброму, без приниження». У скарбничці Раміни можна знайти інтерв’ю з Андрієм Данилком, Олексієм Дурнєвим, Любов’ю Успенською, Володимиром Дантесом, Джа Калібом, Аланом Бадоєвим, співачкою Луною і багатьма популярними інстаграмерами.

ЗЕ ІНТЕРВ’ЮЕР

До Анатолія Анатоліча, який веде канал «Зе Інтерв’юер» насправді є дуже багато запитань — як до його манери вести інтерв’ю, постійно перебиваючи гостя, так і до повного невміння ставити гострі запитання — проте оминути увагою його канал ми не можемо, оскільки Анатоліч уже записав інтерв’ю майже з усіма представниками бізнесу та шоу-бізнесу України.

ГУМОР

ЧОТКИЙ ПАЦА

«Чоткий паца» називає себе найбільшим україномовним каналом на YouТube. І з цим важко не погодитися: каналу має понад 4 мільйони підписників. Хлопці знімають пародії на кліпи, скетчі на тему, які існують типи людей у різних життєвих ситуаціях, розповідають «чоткі новини», а також ведуть «Чотке шоу», в якому запрошують у гості різних відомих і не дуже людей. І якщо перші випуски «Чоткого шоу» хлопці знімали в декораціях а-ля Late Night Show, то останні інтерв’ю з гостями записували в антуражі «совкова общага».

ОЛЕКСІЙ ДУРНЄВ

Льоша Дурнєв — одіозна фігура в українському медіа-просторі. Набувши популярності із телепроєктом «Дурнєв+1», де він разом з Дашою Ші чіплявся до людей з різними запитанням, невздовзі він пішов з телебачення та зробив власний YouТube-канал, на якому спочатку викладав відео «Дурнев портит всё», а згодом почав робити ще два шоу — «Дурнєв дивиться сторіз», в якому робить огляди на сторіз лідерів думок з великою кількістю підписників у Інстаграмі, та «Дурнєв шукає хлопця», де він допомагає різним дівчатам відшукати другу половинку.

BAMPER TV

YouТube-канал BAMPER TV, який налічує майже 400 тисяч підписників, називає себе «каналом, для тих, хто шукає щось рідненьке». Головний герой каналу — Петро Бампер, вигаданий гумористичний персонаж українського актора Олексія Супруна. Разом зі своїм найкращим другом політтехнологом Сергієм Сусельдорфом ака Сусом він бере активну участь у суспільно-політичному житті країни.

ТЕЛЕБАЧЕННЯ ТОРОНТО

Ну і куди ж без Майкла Щура — найбільш сатиричного ведучого України. На каналі «Телебачення Торонто» Майкл веде програму #@)₴?$0, де в іронічній манері розповідає головні події тижня, що відбулися в Україні та за її межами.

СПОРТ

USYK17

YouTube-канал українського боксера Олександра Усика, який у свої 32 роки вже встиг стати чемпіоном світу, олімпійський чемпіоном, а також абсолютним чемпіоном світу в першій важкій вазі. У блозі Олександра — хроніки його залаштунків. Тут є і відео з тренувань, і backstage з боїв, який дозволяє подивитися на поєдинки світового класу по-новому. Зараз канал Усика налічує 43,3 тисячі підписників.

ДЕНИС БЕРИНЧИК

Ще один YouTube-канал від відомого українського боксера. На його каналі можна побачити відео з тренувань, послухати різні спортивні поради, розбирати й аналізувати бої, робити прогнози, відпочивати, розважатися і дивитися «просто відео про те, чим він живе». Також на каналі Дениса є багато фанових відео. Денис, до речі, має чудове почуття гумору, жартами він «вистрілює» з не меншою швидкістю, ніж ударами на рингу.

ВАЦКО LIVE

Один з найвідоміших футбольних коментаторів Віктор Вацко віднедавна пішов з телебачення і з головою поринув у кар’єру блогера. І, треба визнати, недарма: зараз на його YouTube-каналі 82,2 тисячі підписників. На каналі можна побачити інтерв’ю з топовими українськими футболістами, тренерами, а також легендами світового футболу.

ОТ ДУШИ В ДУШУ

Невеликі інтерв’ю з цікавими, каверзними, а іноді й провокаційними запитаннями до спортсменів, які розкривають відомих українських чемпіонів як простих людей. Щоправда, треба зауважити, що канал «Від душі в душу» записує інтерв’ю не лише зі спортсменами. Тут можна також знайти бліц-розмови з Майклом Щуром, гумористом Сергієм Сивохо, співачкою Джеррі Гейл, вищезгаданим банкіром Андрієм Оністратом і багатьма іншими відомими людьми.

ZUES

А цей YouTube-канал веде Данило Тесленко ака Zeus — український кіберспортсмен, професійний гравець у Counter-Strike та Counter-Strike: Global Offensive, а також засновник і директор кіберспортивної організації Pro100. Канал присвячений кіберспорту, у своїх відео Данило-Зевс розповідає про налаштування CS GO або відповідає на запитання прихильників.

МОДА І КРАСА

САША ЧИСТОВА

YouTube-канал Олександри Чистової, який вона називає «відео про моє життя», налічує понад 1,5 мільйона підписників. На її каналі можна знайти відео на різну тематику, зокрема влоги про її буденне життя, правила макіяжу, догляд за собою, огляди цікавих речей, різні тематичні відео, а також відповіді на запитання глядачів.

МАША ТИМОШЕНКО

Канал Маші Тимошенко на YouTube налічує 920 тисяч підписників. Своїм глядачам Маша розповідає про своє життя – як особисте, так і суспільне. На її каналі можна знайти влоги з її весілля, одкровення про пологи, відеозвіти з подорожей, а також поради, як зробити макіяж, зачіску, як підібрати одяг та багато іншого. Віднедавна, до речі, Маша ще стала співачкою, зокрема кілька днів тому на YouTube вийшов кліп на її пісню «Ти все сказав».

 

МАРГАРИТА МУРАДОВА

А цей «ютуб»-канал веде модна блогерка Рита Мурадова. Маргарита працює персональним стилистом, а також є засновницею школи стилю «Стайліст». У своїх відео дівчина дає безліч порад на тему одягу та стилю: як зібрати капсульний гардероб, як підібрати одяг відповідно до типу фігури, як зібрати базовий гардероб, яка базова білизна має бути у вашій шафі, які речі зараз у тренді, а що вже давно потрібно викинути. Також Маргарита розповідає про новини моди та про актуальні теми у фешн-сфері.

 

ДІАНА СУВОРОВА

Канал візажистки Діани Суворової є одним з найбільш популярних б’юті-каналів в Україні. У своїх відео Діана розповідає про основи та правила макіяжу, тестує різну косметику (як бюджетну, так і преміум), а також розповідає своїм підписникам (яких, до речі, аж 592 тисячі) про свої покупки, про те, як вона фарбувала обличчя в школі та інституті, та дає поради, який мейкап не треба робити, якщо ти, приміром, йдеш на побачення.

 

ЛІЗА КРАСНОВА

Ще одна модна блогерка з України. На каналі Лізи Краснової — 128 тисяч підписників, з якими вона ділиться як порадами, так і залаштунками особистого життя. Ліза знімає відео про правила макіяжу, розповідає про власні розчарування в косметиці, дає поради, як відростити нігті, критикує макіяж відомих людей, а також розповідає про подорожі, про «мамське життя» та багато іншого.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь