Спецпроєкти

«Я не бачу інших способів не уїхати кукухою». Сповідь любителя випивати щодня


У постійній рубриці «Не лідер думок» ми виходимо за межі соцмереж, відпочиваємо від горезвісних лідерів онлайн-думок і занурюємося в реальне життя без прикрас. У новому випуску — наша розмова із киянином, який випиває щодня і це не заважає йому нормально жити.

У мене затримки зарплатні на роботі? Як я можу не пити щодня? Я просто не бачу інших швидких способів, як не ***нуться (з’їхати з ґлузду, – ред.). У мене б уїхала кукуха. Зрозуміло, що іншим колегам таке не подобається. Всі у кого є діти, іпотеки, кредити чи чоловіки програлись в ігрових автоматах вже пішли. А чому мені уходить? Колись гроші віддадуть, а мені щодня на торпєду (пластикова пляшка пива, у більшості випадків об’ємом у 2 л, – ред.) вистачає. На роботі повний завал, я приходжу без сил. Вистачає лише зайти у супермаркет, купити анчоуси і пива й розслабитись вдома. Без такої розрядки, я б точно зійшов з розуму.

Не думаю, що від пива може трапитись щось погане. Це якщо щось міцніше випити. Ось мене друг погукав зустрітись, ми дивним чином випили з ним літр коньяку, я пішов шукати ще, а потім прокидаюсь на сходах, поверхом нижче своєї квартири. Не знаю, що мій друг собі думав. Сподіваюсь, він прокинувся у спокійнішій обстановці.

Не скажу, що я прямо переживав. Але кохана всполошилась, що мене не було всю ніч і був вимкнений телефон, дзвонила матері та навіть моїм друзям писала повідомлення чи не з ними я. Мені потім зранку друзі писали, що трапилось, просили передзвонити коханій. А як я їй зателефоную, якщо у нас різні оператори? Я настільки схожий на олігарха, щоб тисячі гривень витрачати на мобільний зв’язок?

Втім, добре, що так коньяком я рідко напиваюсь. Коротше, я купив новий жорсткий диск для комп’ютера. Але у мене не було спеціальних планок, тому я поставив його на дві клавіші зі старої клавіатури. Дитинство з «Очманілими ручками» і Тимуром Кізяковим не пройшли марно. Так ось, увімкнув комп, граю собі, почав відчувати запах паленої пластмаси. Подумав, що то там щось плавиться, все окей значить.

А виявилось, що то у нас у будинку була пожежа. Дві квартири на першому поверсі згоріли, одна жінка померла на другому поверсі, а мене з шостого поверху вишка рятувальників забирала. Ну не цих, де Девід Хаселхофф, а пожежники піднялись на тій будці і забрали мене з вікна. То добре, що я в той вечір не напився і не спав. Ні, ну я напився, так як додому не пускали, то я поїхав у бар напився, але то вже на свіжому повітрі.

На вихідних краще, що можна з самого ранку починати з пива. Не те, щоб у будні я такого не робив, але коли завал на роботі, то зранку випивать зовсім не варіант, потім всі сваряться, а мені цей стрес ні до чого. На роботі я майже ніколи не п’ю, мені здається це непрофесійним. Хіба що, коли у когось день народження чи помер хтось.

Тому вихідний день краще починать з торпеди. Тим паче, якщо на вечір домовився з друзями десь зустрітися. Це значить, що ви будете випивати, поки не нап’єтесь. Таким чином, дешевше купити у супермаркеті 2.5 літри пива (а може і більше) і прийти вже на****яченим (дуже п’яним, – ред.) і купити ще бокал чи два пива. Щоб не випивати по 8 бокалів. У Європі це, взагалі, треш — пити десь у генделиках. Це треба бути мажором і їздити на мерседесі, щоб у Європі десь сісти у барі.

Хоча, інколи хочеться саме прийти у бар у Києві і багато випити. Але це коли у барі пиво смачне чи в день зарплатні. Або ж закуски смачні і некалорійні. Бо від пива ж ніхто не поправляється, то все від закусок. Тому стараюсь, обмежувати себе у шкідливій їжі. Адже на початку року був 60-65, а потім щось набрав. Дивлюсь — 98. Сів на дієту, після шостої я вже давно не їм. Вже в районі 80-82 кілограм зараз.

Плюс, я додав спорту у свій розпорядок тижня. На вихідних граю з друзями у футбол. Вже перевірив, що якщо сильно напиться, то граєш гірше. То я зазвичай тепер тільки після матчу, можу випити пару бокалів. Та і бігати важче, коли ото нап’єшся пива. Зате так добре спиш, коли спортом позаймаєшся. Не для всіх добре, звичайно. Тому що влітку була така ситуація. Сиділи з друзями, з якими я граю у футбол.

Ми вдень пограли і поїхали до мене, футбол дивитись і випивати. Напились, я їх послав за добавкою, а сам заснув. Не пам’ятаю, взагалі, як це відбулось. Прокидаюсь, ранок, нікого немає, якась наливка біля мене у ліжку. Ми тоді так і не згадали, звідки ця наливка взялась. Дивлюсь, а у мене 37 пропущених. У мене ж домофон, а вони не могли потрапити в будинок. Ну вони теж молодці, піти і не взяти ключі. Зрозуміло, що з коридору вони б не відкрили, якщо я закрився, але хоча б на поверсі потусили, вночі ж холодно.

Можливо, я тоді так заснув і не від футболу, а тому що ми вже випили 3 пляшки горілки. Я вже давно впевнився, що як снодійне алкоголь добре допомагає. При тому безкоштовно. Ні, звичайно, що пиво у магазині безкоштовно мені не дають. Але б я його і так купив. А так, маю ще й снодійне. Дуже виручає, коли там на роботі завал, чи з дівчиною, щось не поділили. Тим паче, ти так напиваєшся, прокидаєшся і бачиш у холодильнику пляшку лікера чи бальзама. Думаєш «Вау, звідки це взялось?», радієш, зрозуміло. Скоріше за все це ти сам і купив вчора, але так напиваєшся, що не пам’ятаєш нічого і отримуєш такі приємні сюрпризи. Інколи під ліжком таке знаходиш.

Щоправда, коли ще був у стосунках, то навіть пиво не рятувало. Виходило скоріше навпаки — я то випиваю, щоб заспокоїтись, розслабитись, забути за свої проблеми. А кохана навпаки — ще більше мене пиляє через те, що я купив 5 літрів пива. Не знаю як можна не розуміти, що я це роблю, щоб розслабитись, що не треба мене довбати? І не факт, що я прямо хочу всі 5 літрів випити і заснути. Вона ж навіть не може подумати своїм мозочком, що у нас клята заборона на продаж пива, і якщо наприклад з другом домовився на 9-у ранку зустрітися у когось і пограти у комп’ютер, то треба про це думати ледь не за рік.

Чи заважає це моїй роботі? Маю на увазі не заборону на продаж алкоголю, а саме моє хобі випивати. Не знаю, інколи колеги кажуть, що у мене страшний перегар. Та я нічого не можу зробити з фізіологією й відмінити цю хімічну реакцію. Чесно, як би я міг випивати без перегару на наступний день — я б так і зробив, я ж не садист якийсь. Ну і напружують оці розмови «Олексію, як ти можеш?». Та як? Нормально. У мене ніяких проблем. Якщо вам щось не подобається, я що, бігаю за вами хвостиком? Ні, це ви підходите, щось запитуєте.

Не всі нормально реагують на мої смаки. Одного разу я напився і дуже хотів друга поцілувати. Розумію, що це певний харасмент і я тоді був неправий. Але ж у той момент можна зрозуміти, що я не бажав нічого поганого, просто у вуста хотів поцілувати однокласника. То він там ледь не дратися почав, якусь гомофобну єресь почав кричати. Ми з того часу і не спілкуємось.

Не думаю, що я алкоголік. Немає у мене непереборного бажання випити. Я можу спокійно і 3 дні не пити, і тиждень. Коли мене собака вкусила і робили операцію, то я місяць не пив. Лікар сказав, що не можна — жодних проблем. І не можу сказати, що я себе якось погано цей місяць почував. Навіть навпаки, здалось, що я здоровіший стаю. Але, на щастя, я не професійний спортсмен, мені не треба здавати екзамени по фізкультурі, я можу продовжувати частенько випивати.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь