Спецпроєкти

5 причин піти на концерт Тодда Тер’є в Києві


Він випустив один із найкращих альбомів у 2014 році, створив ремікси на Franz Ferdinand і Hot Chip, а також дружить із самим Брайаном Феррі. Його звуть Тодд Тер’є, і він нарешті приїжджає до Києва! Недостатньо переконливо? Ось вам п’ять причин, чому варто сходити на вечірку з його участю.

Тодд Тер’є. Головна причина піти на цю вечірку – сам Тодд Тер’є. Високий, худий, але при цьому дуже усміхнений і бородатий. Народившись у суворій Норвегії, а саме в промисловому місті Мйондален, де диско, вочевидь, – не найпопулярніший жанр, Тодд зміг стати його популяризатором.

Спочатку – звичайні діджей-сети в клубах Осло, де його музику не розуміли. Потім сети Європою, а згодом – визнання критиками та слухачами альбому «It’s Album Time», а також хедлайнерські слоти на всіляких електронних фестивалях.

Головна вечірка зими. Зазвичай зимовий період у столиці не особливо активний щодо культурної програми. Утім, у 2020-му ситуація трохи змінилася – цієї зими є куди і на що йти.

І якщо розглядати виступ Тодда Тер’є в контексті вечірок, то ця однозначно буде найголовнішою. Адже Тер’є чекали в Україні ще з моменту релізу його альбому «It’s Album Time», а це цілих шість років.

Секретне місце. Організатори виступу Тодда Тер’є провели чимало вечірок у столиці. Пеггі Гу, Пауль Калькбреннер, Mount Kimbie, Modeselektor, Apparat і багато інших.

Їхні заходи відрізнялися від інших не тільки «зірковими гостями», а й місцями, де вони проходили. Кінопавільйони, майданчик для гвинтокрилів, «палац культури», який був створений на базі колишньої автомайстерні, завод «Tetra Pak». Список можна продовжувати довго.

Очевидно, що для сету Тодда Тер’є підберуть максимально автентичне місце, яке буде відповідати його музиці.

Диско. Але це не диско в стилі Boney M або Earth, Wind & Fire, як ви могли подумати спочатку. Як ми вже сказали, Тодд Тер’є, – мабуть, єдиний представник північної Європи, який грає електронне диско в дусі Breakbot, Cassius і Hercules and Love Affair.

У той час як його співвітчизники їдуть на захід і допомагають складати простенькі пісеньки для попзірок, Тер’є вибрав інший шлях: складати музику, нетипову не тільки для батьківщини, а й для самого жанру. Це однозначно варто того, щоб почути наживо.

Танці. Концерти Тер’є люблять як рейвери зі стажем, так і люди, які зариваються по брови в музику, слухаючи і запам’ятовуючи абсолютно невідомі імена. У певному сенсі Тер’є об’єднує в собі ці дві особистості – він любить і добре час провести, і покопатися в якомусь комісійному рекордшопі.

Там він знаходить надзвичайні речі, яким не приділяли уваги, здуває з них пил і робить хітами. За допомогою своєї і не тільки музики він створює унікальну атмосферу для танців. Енергійну, активну, але водночас теплу і розслаблену.

Під його пісні хочеться стати королем танцполу на Ібіці, але також чилити в теплому піску біля моря, спостерігаючи захід сонця. Це ще раз доводить, що Тодд Тер’є – універсальний музикант, для всіх і кожного.

Тер’є привезе цей настрій за підтримки Ballantine’s True Music – серії музичних івентів, які підтримують справжню, пристрасну, безкомпромісну музику, що задає тренди, а не дотримується їх.

Тодд Тер’є виступить у Києві 14 лютого, квитки можна придбати за посиланням.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь