Спецпроєкти

Нове рибне місце «Одеса-мама» на Подолі


 

bit.ua
Редакція
Ми відвідали ресторан «Одеса-мама», який нещодавно відкрився на Подолі, та розповідаємо, чому цей заклад ідеальний для гучних посиденьок із близькими та рідними.

«Одеса-мама» розташована на Контрактовій площі, навпроти пам’ятника Петрові Сагайдачному. Це вже другий заклад із мережі у Києві. Перша «Одеса-мама» відкрилася на початку січня у будівлі колишнього заводу «Арсенал» поруч із Kyiv Food Market.

У ресторані кілька залів, велика контактна барна стійка, внутрішній дворик, який у теплу пору року планують перетворити на літню терасу, та окрема невеличка зала-оранжерея для бенкетів на 10-14 осіб.

“Одеса-мама” — це насамперед заклад про рибу Чорного моря, морепродукти з різних куточків світу та страви одеської кухні, —розповідають про концепцію власники закладу.

Інтер’єр виконано в біло-блакитних тонах, серед декору — безліч морських «штучок» на кшталт рибацьких сіток, рятувальних кругів, весел, статуеток із рибних голів і канатів. Все це додає закладу одеського вайбу. У якийсь момент може здатися, що ти не в Києві, а на узбережжі Чорного моря, приміром, десь на Ланжероні, і варто лише визирнути з вікна, як одразу побачиш нахабних чайок, що крадуть хліб із тарілок на літній терасі. 

А риба яка?

У меню зроблено акцент на рибі та морепродуктах, які можна обрати з відкритої вітрини або ж акваріуму. До речі, про акваріум. Він тут величезний: від підлоги до стелі та поділений на кілька секцій. У кожній — устриці, жива риба та лобстери, яких кухарі вправно виловлюють величезним сачком прямо перед вами, а потім підсмажують на грилі або запікають. 

01/5

Також рибу та морепродукти в «Одеса-мама» готують за методом «тепан-які».

Метод приготування «тепан які»

Назва походить від японських слів «тепан» (аркуш заліза) та «які» (гриль, смажений). Кухар готує страву на широкій металевій сковорідці тепан просто поряд із відвідувачами закладу. Після цього гаряча страва одразу потрапляє на тарілки.

Пригощають тут і традиційними стравами одеської кухні: гефільте фіш, форшмаком, биточками з тюлечки, рибною юшкою, ікрою із синеньких, смаженою дрібною рибкою цаца, печеним перцем із бринзою та кабачковою ікрою, різноманітними паштетами й намазками, слабосоленим оселедецем, маринованою тюлькою, одеськими бутербродами — з бринзою й томатами, тюлькою й буряком або ж із вареним язиком. 

Не тільки риба

В «Одеса-мама» готують і домашні страви: борщ, солянку, голубці, «Мімозу» з копченою скумбрією, вареники з картоплею або м’ясом, олів’є з лососем або язиком, зрази й деруни, млинці із сиром, оладки з ікрою щуки, а також улюблені десерти на кшталт «Наполену» або торту «Київського». 

Є й м’ясні страви: стейки рібай і тендерлоїн за демократичними цінами (94 і 130 грн/100 г відповідно), котлети «від мами» із селеровим пюре, свинину на кістці з домашнім лечо, а також цілу ципу, засмажену на грилі. 

У барі знайдете вино з Одеси та Старого Світу, кілька видів домашніх наливок, міцний алкоголь, пиво, а також гарячі й холодні алкогольні коктейлі. 

01/4

 

А розважатись як?

А після гастропригод можна і пограти! Для дорослих гостей в «Одеса-мамі» також є ігри, зокрема настільні: доміно,  доміно, «Свінтус», «Манчкін», «Джанга» та інші, у які можуть грати компанії на різну кількість людей.

«Наш ресторан — про їжу, про веселі посиденьки, — кажуть у «Одеса-мамі». — У нас однаково затишно буде пообідати чи повечеряти за великим столом у колі близьких і рідних, так і пограти в ігри, почитати книгу тощо».

Про дітей також подбали. Для маленьких гостей облаштована окрема кімната з лабіринтами, мінікінозалом, у якому можна дивитися мультики та грати в PlayStation. А у вихідні та святкові дні маленьких гостей розважає няня й аніматори. 

Загалом тут усе — як у старій добрій Одесі, куди так чудово зірватися з друзями на вихідних. Раптово, без продуманого плану, але із чітким відчуттям того, що ви смачно та весело проведете час.

Дещо з меню: 

  • устриці — від 20 до 65 грн/шт. 
  • оладки з ікрою щуки — 168 грн
  • тріо рибних намазок — 125 грн 
  • «Мімоза» з копченою скумбрією — 96 грн
  • зрази з лососем — 149 грн
  • биточки з тюлечки із соусом тартар — 85 грн
  • свинина на кості з домашнім лечо — 125 грн
  • камбала в томатному соусі — 196 грн

«Одеса-мама»

Контрактова площа, 8 Розклад роботи: з 10:00 до 23:00
#bit.ua
Читайте нас у
Telegram