Спецпроєкти

Свято щодня. Що планувати в Києві цього тижня?


Цей тиждень буде коротким (дякуємо переносам свят!), але цікавих подій передбачається так багато, що робочі дні мають пролетіти стрімко й непомітно. Якщо ви, звісно, скористаєтеся підборкою захопливих, драйвових, меланхолійних і розумних подій від bit.ua. 

Показ фільму Haut les filles

11.03 о 19:30

Будинок кіно

вул. Саксаганського, 6

Назва цього французького фільму 2019 року перекладається як «О ці дівчата», а показ відбувається у межах тижня HeForShe Arts 2020. Кіно занурить вас у Францію 1960–1970 років (справді буремні й цікаві часи), потім перенесе до часів зльоту Ванесси Параді та Шарлотти Генсбур і покаже, як жінки запалювали музичне та культурне життя країни. А також як французькі рок-співачки вплинули вже на наше сьогодення.

Ця стрічка може стати справжнім уроком з історії рок-музики, де в центрі уваги опиняються жінки.

Квитки на кіно коштують від 80 до 120 грн. 

Концерт The 69 Eyes

11.03 о 19:00

ATLAS

вул. Січових Стрільців, 37-41

Культовий гурт «The 69 Eyes» на музичній сцені вже 30 років, тож зараз вони приїжджають до Києва, оскільки триває їхній ювілейний тур. До того ж зі свіжим альбомом «West End». І вже можна готуватися до фінського готичного року, з його важким, енергійним, але глибоким і продуманим звучанням. Музиканти залишилися вірними своїм традиціям, та все ж не втратили драйву та новизни творчости.

Квитки у фанзону коштують 870 грн.

Відкриття виставки Юрія Денисенка «STAGE»

11.03 о 18:00

Шоколадний будинок

вул. Шовковична, 17/2

Картини Юрія Денисенка досліджують, як змінюється людина, коли опиняється в центрі публічної уваги – на своєрідній сцені життя під поглядами безлічі людей. Чи втрачається особистість, коли постійно потрібно виправдовувати увагу до себе, симулювати щастя чи страждання виключно для задоволення глядачів? Ця серія художника – логічне продовження його попередньої виставки – «BACKSTAGE», – де герої ховалися в темряві лаштунків. Тож де саме перебуває «справжня» людина: у світлі софіт чи в його відсутності?

Виставка триватиме лише тиждень, до 18 березня. Вхід вільний.

Концерт Дімаша Кудайбергена

11.03 о 19:00

Палац Спорту

Спортивна площа, 1

Казахстанського співака називають музичним феноменом, найкращим голосом планети та космічним хлопчиком. Ці звання Дімаш Кудайберген буде підтверджувати під час масштабного концерту у великій залі Палацу Спорту – його першого сольного концерту в Україні. 

Особливою популярністю 25-річний співак і інструменталіст користується в Азії. Загалом нараховують понад 10 мільйонів палких шанувальників Дімаша та його унікального голосу в шість октав.

Квитки на Кудайбергена коштують від 1200 грн.

Емоційний концерт MISSIO

12.03 о 20:00

Stereo Plaza

Проспект Лобановського, 119

Електронний проєкт «MISSIO» вже виступав в Україні на UPark-2019, і тоді буквально підкорив авдиторію. MISSIO – один із перспективних електронних гуртів США.

У їхніх треках є меланхолія та відчуття туги, музика темна та протяжна. У періоди, коли ви в пошуках себе чи відчуваєте брак уваги та співчуття – ця музика може бути порятунком і вивільненням важких емоцій. А в хороші й світлі часи вона навіює приємний і солодкий сум. 

Квитки у фанзону коштують 999 грн.

Прем’єра вистави «Механічний апельсин»

13.03 о 20:00

Дикий театр

вул. Васильківська, 1

Певно, більшість дивилася фільм Стенлі Кубріка, трохи менше читали роман Ентоні Бержеса «Механічний апельсин». Настав час переглянути виставу від Дикого театру.

Сюжет залишається незмінним: психопат Алекс вражає жорстокістю та водночас заворожує харизмою. Однак усьому є межа, і після чергового злочину Алекса змушують пройти експериментальне лікування, після якого він не здатен нормально функціонувати в суспільстві. Як і завжди в Дикому театрі, сюжет цілком лягає на наші реалії і абсурдно перемішується з ними.

Квитки на прем’єру коштують від 300 до 600 грн.

Одноактові балети від Раду Поклітару

14.03 о 19:00

Київський академічний театр опери і балету

вул. Межигірська, 2

За один вечір ви зможете подивитися дві вистави на одну дію кожна. Перша – «Жінки у ре мінорі» – поставлена на музику Баха, а історія зав’язана навколо жіночої дружби й трагедії, яка з неї випливає. У другому балеті – «Довгий різдвяний обід» – звучить музика Вівальді. Історію однієї родини розказано тільки крізь призму її щорічних різдвяних обідів. 

Вистави Раду Поклітару мають подивитися всі, в кого балет асоціюється із чимось несучасним і нудним, – щоб позбутися цих ілюзій.

Квитки на цей вечір коштують від 190 до 500 грн.

Концерт хіп-хоп гурту Jungle Brown

14.03 о 19:00

Caribbean Club

вул. Симона Петлюри, 4

Якщо хочете відчути вайби «золотої доби» хіп-хопу, з індивідуальним, дещо еклектичним звучанням, рівним бітом і саксофоном – олдскульні британці «Jungle Brown» саме під’їжджають до Києва. Вони представлять свій другий альбом «Full Circle», який вийшов восени минулого року. А дебютник хлопців, «Flight 314», вистрілив ще у 2016-му, коли набрав мільярд прослуховувань з нульовим рекламних бюджетом. Це є їхньою окремою гордістю, адже музика реперів дійшла до слухачів без жодних посередників.

Jungle Brown виступлять у межах серії концертів Selector Live, на яких виступають найцікавіші сучасні артисти з Великої Британії. Квитки на захід коштують від 350 грн.

Екскурсія «Борделі, куртизанки, кокотки: інтимне життя старого Києва»

14.03 о 18:30

Місце уточняти при реєстрації

Де розташовувалися борделі в Києві? Як вони працювали та змінювалися впродовж історії? Як називали сексробітниць? Як ставилися до гомосексуалізму? На лекції-екскурсії будуть розповідати про найрізноманітніші історії Києва, які пов’язані із сексом у місті.

Вартість заходу – 300 грн за передплатою чи 350 грн на місці. 

Денні вечірки :РМ!

14.03 із 16:00 до 23:00

Arthall D12

вул. Десятинна, 12

Денні вечірки – вже дуже популярний світовий тренд, що ламає стереотип, ніби тусити і танцювати весело тільки вночі та натомість надає свободу танцювати коли заманеться. Розвивати цей тренд в Києві вирішила промогрупа «Night is for», що запускає у Києві серію денних вечірок під назвою :РМ! для тих, хто не проміняє здоровий сон ні на що інше або ж тих, хто любить йти проти системи та насолоджуватися музикою вдень. Як назву організатори взяли скорочення, яке використовується для позначення часу доби – «PM» (post meridiem), що означає «після полудня».

:1PM! – це вечірка з усіма відповідними атрибутами, яка, крім усього, ще й надає можливість потусити всім, хто з різних обставин не може піти в клуб вночі.

Вартість квитків – від 250 грн.

Кураж March

14–15.03

ВДНГ

19 павільйон

Цього місяця благодійна барахолка обрала цілком весняну тему – новизни в нашому житті. Кураж обіцяє нові знання (на воркшопах і мотиваційних виступах про мову жестів, Burning Man або життя драг-квін Монро), нові кар’єрні можливості, нові образи від стиліста, нові фотографії, новий бар і нові враження. А для старого місце знайшлося на вінтажному маркеті з рідкісними та незвичайними речами з усього світу.

Також буде мистецька інсталяція, сети локальних діджеїв і атракціони.

Якщо приїдете на Кураж раніше, то з 12:00 до 13:00 зможете придбати квиток вдвічі дешевше – за 75 грн. Потім вартість входу буде 150 грн. Кураж працюватиме до 21:00.

Концерт індідуету The Score

15.03 о 19:00

Bel etage

вул. Шота Руставелі, 16 А

Американский гурт «The Score» вже підкорив слухачів за океаном, а в неділю вперше виступить в Україні. Дует створює справжні гімни покоління, такі як «Oh My Love», «Unstoppable» і «Legend». Кожна із цих пісень набирає сотні мільйонів прослуховувань.

Музиканти комбінують у своїй творчості багато жанрів: рок, поп, електронні звучання – і досліджують межі кожної з них. Головне –роблять вони це настільки енергійно та драйово, що запалюють абсолютно різних своїх слухачів.

Квитки на концерт коштують 1090 грн.

P.S. Любий читачу, ми хочемо познайомитися з тобою ближче. Можеш, будь ласка, відповісти на кілька запитань? А ще там знайдеш інфо, як долучитися до секретного клубу із подарунками від наших партнерів ;) Let’s talk!

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь