Спецпроєкти

Афіша онлайн-івентів на великодні вихідні: для міленіалів і бумерів, хіпстерів і класиків… для всіх!


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий!

Цього тижня ми запустили благодійний проєкт #МиВсіВОдномуЧовні. Ми прагнемо об’єднувати людей у боротьбі проти хвороби, інформувати, розповідати про можливості допомогти одне одному. Тож зараз ми активно поширюємо перевірену та фахову інформацію про перебіг боротьби з коронавірусом.

Лейтмотив проєкту: «Життя триває». Аби ви навіть не сумнівалися, ми також готуємо фановий контент, що допоможе зробити карантинні дні веселішими. Великодніх вихідних це теж стосується: bit.ua склав підбірку з 10 цікавих онлайн-подій – з ними жодна самоізоляція не лякатиме. 

Онлайн-виставка від Українського дому «У нас усі вдома»

Що: Інтерактивна виставка про життя під час карантину з гаслом «повільне життя – зухвалий арт». На сайті зібрані роботи українських митців, створені в режимі самоізоляції. Проєкт постійно доповнюють новими експонатами, адже карантинна творчість тільки набирає обертів.

Коли: нонстоп 24/7

Для кого: Для всіх, хто вважає, що мистецтво – це не актуально та не стосується «звичайних» людей. Також ідеально підходить для пошуків натхнення та розради.

Посилання

Онлайн-фестиваль «Інтерсіті Live. Міжміське сполучення» 

Що: Десять міст України об’єднаються для спільної музичної тусовки. У часи, коли різні куточки країни не поєднуються ні транспортним сполученням, ні культурними заходами, віртуальна мандрівка по областях має створити відчуття єдности. У стрімах від різних інституцій можна буде побачити живі виступи музикантів, театральні перформанси, інтерв’ю з культурними діячами та трансляції кліпів.

Коли: 18 квітня з 13:00

Для кого: Для тих, хто скучив за подорожами, концертами та людьми.

Посилання

Подорож до Парижа з Arch4Kids

Що: Віртуальний вікенд у Франції – альтернативна нашим карантинним мріям про справжні подорожі. На інтерактивній лекції вас проведуть нетуристичними місцями Парижа, розкажуть про локації, які невідомі навіть корінним жителям і порадять, куди краще не потрапляти ввечері. Безпека при цьому буде максимальна.

Коли: 18 квітня о 18:00

Для кого: Для тих, хто планував зірватися на вихідних у Європу, але щось пішло не так.

Посилання

ЗНОшні історії про Київ

Що: Зовсім не нудна підготовка до ЗНО з історії, де учні мають розпізнавати безліч пам’яток архітектури та мистецтва. На онлайн-прогулянці слухачів познайомлять із 10 київськими локаціями, що можуть потрапитися на іспиті.

Коли: 18 квітня о 18:00

Для кого: Для учнів старших класів, а також дорослих, які хочуть більше дізнатися про Київ.

Посилання

Лекція фотографки Ally Fane

Що: Розповідь про портретну фотографію. З рекомендаціями, як вловити сутність особистости героя та створити живий портрет.

Коли: 18 квітня о 18:00

Для кого: Для людей, які хочуть влаштувати домашні фотосесії, але не знають, із чого почати.

Посилання

Комедійне імпровізаційне шоу «Точка G»

Що: Комедія, що буде створюватися спонтанно та непередбачувано з фантазій глядачів. Ви самі вигадуєте ситуації, фактично творите шоу, а актори майстерно втілюють це в життя.

Коли: 18 квітня о 21:00

Для кого: Для сміливих, креативних та енергійних. Або тих, хто бажає таким бути.

Посилання

Онлайн-екскурсія «Грішний Київ»

Що: Можливість побачити Київ з прихованого та таємничого боку, зазирнути в історію нічного життя столиці. На онлайн-екскурсії глядачів проведуть місцями найвідоміших борделів, розкажуть про інтимне життя ХІХ століття та поділяться пікантними розповідями про мешканців міста.

Коли: 19 квітня о 18:00

Для кого: По-перше, для повнолітніх. По-друге, не для святенників. Але головне – для всіх, хто любить Київ і цікавиться його історією.  

Посилання 

Креативний карантин з фемлекціями 

Що: Ні, це не чергові навчальні лекції, на які тільки плануєш піти, але постійно знаходиш відмазки. Це прямі та короткі включення, з якими можна відволіктися, розважитися та зняти напругу, переглядаючи їх у халаті або піжамі. Зустрічі відбуваються щобудня, а в понеділок блогерка та засновниця фестивалю Made in Ukraine Юлія Савостіна розкаже, чому в бізнесі зараз виживуть тільки адаптивні.

Коли: 20 квітня о 18:00

Для кого: Для жінок, які потребують підтримки чи мотивації. 

Посилання

Лекція Вікторії Дерюгіної «Як навчитися вчитися» 

Що: Практичне пояснення, як потрібно вчитися в дорослому віці (спойлер: не так, як ми звикли). Лекторка розгляне питання, чому в нас часто не виходить отримувати нові знання та яку модель навчальної програми варто обрати саме для тебе. 

Коли: 20 квітня о 18:00

Для кого: Для тих, кто так хотів пройти онлайн-курси на карантині, але досі не завершив (чи навіть не почав) жодного.

Посилання

Перегляд фільму-концерту «Розділові наживо» в онлайн-кінотеатрі Takflix

Що: Екранізація перформансу «роздІловІ» – культового проєкту мистецької агенції АртПоле за участи Сергія Жадана. «роздІловІ» досліджують поезію через музику та візуальні образи, звертають увагу на ритми та інтонації. Це чуттєвий твір про любов, ніжність, смерть, терпеливість до тих, хто поряд, про тишу.

Коли: нонстоп 24/7

Для кого: Для тих, хто шукає естетики, глибини та душевного спокою.

Посилання

Розважаймося, навчаймося і не забуваймо допомагати тим, хто цього потребує. Розпочинаймо прямо зараз! Команда KIND Challenge і Українська біржа благодійності запустили збір коштів на купівлю засобів захисту для лікарів і автоматичних гематологічних аналізаторів крові. Задонейтити 1, 10, 100 гривень чи будь-яку іншу суму, що буде важливим внеском у боротьбу з коронавірусом, можна за посиланням.

Мета проєкту #МиВсіВОдномуЧовні — об’єднувати людей у боротьбі проти хвороби, інформувати, розповідати про можливості допомогти одне одному.

Ілюстрації: Олександр Грехов

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь