Спецпроєкти

Відео дня: Маніфест толерантности «Різні. Рівні» від українських виконавців


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

П’ятнадцять українських зірок об’єдналися та зробили музичний кліп на тему рівних прав, щоб підтримати ЛГБТ-спільноту. У Маніфесті толерантности «Різні. Рівні» заспівали Alina Pash, Сергій Бабкін, Latexfauna, KRUTЬ, Gurt [O], YUKO, Constantine, а також індімузиканти.

Частиною цього проєкту може стати кожен/-на: на сайті пропонують долучитися до «мапи толерантних» і навіть заспівати разом з музикантами за допомогою віртуальної студії звукозапису. Наприкінці пісні, коли співає хор, у слухача буде 10 секунд, щоб сказати свої слова підтримки, висловити позицію або заявити про толерантність.

Таким чином артисти прагнуть створити найбільшу музичну колаборацію у світі та показати, що підтримка ЛГБТ в Україні набагато більша, ніж може здатися.

Анна Бурячкова
режисерка кліпу
У нашій країні існує велика проблема з прийняттям і толеруванням інакшости, відмінности від більшости. Я спостерігаю за цим досить довго. Хоча серед певних груп людей рівень толерантности зростає, загальне тло, на жаль, погіршується останнім часом. Як на мене, це через необізнаність і нерозуміння страхи. Що більше ми говоритимемо вголос, більше знайомитимемо людей з розумінням і прийняттям себе та інших, то скоріше ситуація покращиться. Це не лише стосується ЛГБТ-ком’юніті, а й загальної рівности та інакшости. Я часто беру участь у таких проєктах, намагаюсь емоційно розповісти про болючі питання, створити атмосферу любови й порозуміння.

Проєкт реалізовано за участю громадських організацій Гендер Зед, Інша, КиївПрайд, Ліга, Сфера, Освітній Центр з Прав Людини у Львові за підтримки Програми Сприяння Рівности Національного Демократичного Інституту в Україні та урядів Великої Британії і Швеції.  Ідея та технічна розробка продуктів кампанії належить діджитал-креативній агенції ISD Group.

Підписатися на розсилку:

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь