Спецпроєкти

Проєкт дня: перший цифровий музей The Covid Art


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

З початку пандемії тисячі фото, мемів, анімацій та відео заполонили інтернет, не лише демонструючи творчість їхніх авторів, але й висвітлюючи найглибші проблеми – соціальної ізоляції, тривожности та мінливости світу.

Митці продовжують активно реагувати на тему пандемії COVID-19, а музеї вже починають збирати світлини та артефакти, щоб задокументувати історичний стан.

З метою зберегти спогади про цей непростий для людства період троє друзі з Барселони створили цифровий музей «коронавірусного мистецтва». Вони публікують ілюстрації, відео, фотографії, скульптури та анімації, які люди створюють в умовах самоізоляції.

«Ми запитали себе, що буде з усіма цими витворами мистецтва, які люди створили зі своїх будинків? Відтак подумали про цифровий музей, який збирав би все це “коронавірусне мистецтво”», — розповідає Ірен Ллорка, одна з креаторів віртуального музею.

Щодня митці виставляють від 30 до 50 нових робіт. Щоб надіслати свою роботу, потрібно заповнити гуглформу. Там вказати контактні дані автора/-ки та прикріпити фото роботи.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь