Спецпроєкти

У Британії помер вуличний кіт на імʼя Боб, який врятував життя наркозалежного музиканта


У Лондоні в 14-річному віці помер кіт, який надихнув свого власника на книгу «Вуличний кіт на імʼя Боб».  У книзі описано пригоди автора з вихованцем, який допоміг бродячому музикантові Бовену позбутися залежности від наркотиків та знайти нову мету свого життя.

«Боб врятував моє життя. Без перебільшення. Він став для мене кимось набагато більшим, ніж просто компаньйоном. Разом з ним я знайшов мету свого життя. Успіх наших спільних книг і фільмів був справді дивовижним. Боб побачив тисячі людей, торкнув серця мільйонів. У світі немає подібного кота. І більше ніколи не буде. Світло мого життя згасло. Він назавжди залишиться в моєму серці», – написав Джеймс Бовен у фейсбуці.

Зустріч із котом докорінно змінила життя Джеймса. Пригоди бродячого музиканта і Боба почалися в 2007 році під час боротьби Джеймса з наркозалежністю. Тоді він підібрав Боба й вирішив за ним доглядати. Він почав брати рудого на роботу, коли продавав випуски The Big Issue на вулицях Лондона та виступав з гітарою на публіці. Згодом кіт з його власником сподобалися місцевим жителям і туристам, а ролики з музикантом і котом у шарфі стали набирати популярність на ютубі.

Автобіографічна книжка «Вуличний кіт на ім’я Боб» вийшла у 2012 році і відразу ж стала бестселером – роман понад 76 тижнів очолював рейтинг британської газети The Sunday Times. У 2016 році за мотивами твору вийшов повнометражний фільм з актором Люком Тредевеєм у головній ролі. Всього серія романів про кота Боба налічує дев’ять книг, серед яких не тільки сиквел і спін-оф, а й дитячі адаптації.

В останні дні життя рудий кіт з’являвся у прямих трансляціях Джеймса Бовена, з яким тварина за традицією виступала перед фанатами.

Після смерти вихованця господар запустив збір коштів на встановлення статуї Боба в парку Іслінгтон Грін, де кіт найбільше любив відпочивати.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram