Спецпроєкти

«Моя донька – хлопець». З’явився перший у світі інтерактивний проєкт «Музей прийняття ЛГБТ-людей»


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

Сьогодні в Україні презентували «Музей Прийняття» – перший у світі інтерактивний онлайн-музей, де можна ознайомитися з досвідом батьків, які прийняли своїх дітей, попри стереотипні уявлення про гомосексуальну орієнтацію та гендерну ідентичність.

Камінг-аут батькам – вкрай складний момент.  Однак це також дуже складно і для самих батьків, які опиняються віч-на-віч зі своїми думками та яким нема де отримати пораду, адже тема сексуальної орієнтації табу.

На сайті музею є історії матерів про те, як вони дізналися та як прийняли той факт, що їхня дитина належить до ЛГБТ-спільноти. І як нарешті зрозуміли, що для кожної дитини немає нічого важливішого, ніж почути від батьків #яприймаютебе.

Зараз в онлайн-музеї можна пройти дорогою двох жінок: Анжели, яка дізналася про гомосексуальну орієнтацію свого сина, та Тетяни, яка прийняла трансгендерність своєї дитини.

Блукання «Музеєм Прийняття» емоційне та особистісне, але допомагає зрозуміти, що цей шлях вже проходили (і успішно) інші люди. Які так само хвилювалися, не знали, що робити та як поводитись, але врешті-решт зберегли близькі стосунки з найближчими людьми.

Олена Глоба, голова правління та співзасновниця Батьківської ініціативи «ТЕРГО»:

«Що необхідно батькам, у яких ЛГБТК-діти? Розуміння і прийняття їхніх дітей у суспільстві, безпека та повага, рівність прав і захист держави – це абсолютно базові речі, і в гетеросексуальних людей вони є, а у ЛГБТК-людей – немає. І в цьому схована причина глибокого занепокоєння батьків за життя і долю своїх дітей.

Багато батьків самі проходять через стадії неприйняття і нерозуміння, і головна складність у тому, що їхні діти сильно відрізняються не тільки від однолітків, але й від них самих. Сексуальність, маючи дуже важливе значення, стає каменем спотикання між гетеросексуальними батьками та дитиною, що має іншу сексуальність і часто гендерну ідентичність, яку батьки не розуміють. У свою чергу батькам, які виявляють, що їхня дитина належить до ЛГБТК-спільноти, важливо розуміти й пам’ятати, що її унікальність не можна змінити. Людству цей секрет поки невідомий, а дитина залишається дитиною, і, як усяка дитина, вона сильно потребує підтримки, розуміння, прийняття і любови своїх батьків.

Батькам, у яких все ж залишається складність у прийнятті своєї дитини, найкраще отримати кваліфіковану допомогу від спеціально навчених цього професіоналів і таких самих батьків. Звертайтеся до ГО Батьківська ініціатива “ТЕРГО”»

«Музей Прийняття» став продовженням кампанії з підтримки рівности прав ЛГБТ-людей. Раніше презентуали ініціативу під назвою «Різні.Рівні».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь