Спецпроєкти

Pandora перейде на перероблене золото та срібло. Як це вплине на екологію?


Данська компанія Pandora, яка є найбільшим у світі виробником ювелірних прикрас, вирішила до 2025 року перейти на виготовлення прикрас з переробленого срібла і золота та відмовитися від використання видобуваного золота і срібла. Про це повідомляють на сайті компанії.

За даними World Gold Council, річний обсяг викидів СО2 в атмосферу промисловості, пов’язаної із золотом, еквівалентний 126 млн тонн. Дві третини цього обсягу припадає на видобуток і виплавку золота.

Завдяки переходу на перероблені дорогоцінні метали Pandora скоротить викиди вуглецю на дві третини для срібла і на понад 99% для золота, а також зменшить використання води та забруднення ґрунту металами.

«Срібло і золото – чудові ювелірні матеріали, які можна переробляти знову і знову без втрати якости. Метали, видобуті століття тому, так само хороші, як і нові», – заявив гендиректор компанії Олександр Лачік. За його словами, «потреба в стійких методах ведення бізнесу стає все важливішою». Це не вплине на вартість виробів і не призведе до значних додаткових витрат.

Наразі компанія використовує у виробництві перероблене золото і срібло в 71% своїх ювелірних прикрас.

Як повідомляє видання Bloomberg, таке рішення Pandora зробить її привабливішою для інвесторів, що надають перевагу активам у компаніях, діяльність яких відповідає екологічним і соціальним цілям.

Зокрема, після цієї заяви в Данії акції Pandora зросли в Копенгагені майже на 5%, а ринкова вартість компанії досягла 20%.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь