Спецпроєкти

В Україні оберуть підприємицю року. Хто претендує на премію?


За останні кілька років кількість підприємиць в Україні зростає. За даними Opendata у 2019 в країні було зафіксовано понад 827 тис. жінок, які створили та розвивають власні компанії.

На підтримку і розвиток жіночого підприємництва в Україні у 2019 році Франко-українська торгово-промислова палата (CCIFU) запровадила премію «Створено жінками».

Мод Жозеф, директорка CCIFU, співзасновниця премії «Створено жінками» розповідає:

На жаль, у суспільстві ще й досі поширені певні гендерні стереотипи щодо жіночого бізнесу, проте українські бізнес-леді впевнено відвойовують право на успіх. Усе більше жінок відкривають власну справу й публічно розповідають про свої кар’єрні успіхи, мотивуючи власним прикладом інших. Тому ми вважаємо необхідним підтримувати ініціативи, на чолі яких стоять жінки.

16 липня відбудеться друга церемонія нагородження, в ході якої буде названо ім’я жінки, котра нещодавно заснувала власну компанію в Україні та заслуговує на титул «Бізнес-леді 2020».

Прийом заявок від кандидаток на звання Бізнес-леді року тривав протягом двох місяців і був відкритим для всіх жінок-підприємець, без обмежень віку і незалежно від сектору їхньої діяльності.  Усього організатори отримали шістдесят дев’ять заявок.

До шорт-листа увійшли одинадцять кандидаток:

1. Анастасія Журавель  – співзасновниця соціального проєкту та першого українського благодійного магазину Laska

2. Ганна Морозова – директорка кооперації виробників часнику України UkrUP

3. Євгенія Ніколайчук – співзасновниця та керуюча партнерка мережі винних барів, що представляють українських виноробів, Like a Local’s Wine Bar

4. Ірина Новікова – засновниця краудсорсингової платформи для оперативного вирішення маркетингових та дослідницьких завдань і реалізації соціальних ініціатив P.Aid

5. Катерина Германн – співзасновниця бренда українського одягу My Sleeping Gypsy

6. Крістіна Павлик – засновниця бренда ласощів здорового харчування GAVRA

7. Наталія Нев’ядомська – керуюча партнерка мережі ресторанів Famille Très FRANÇAIS

8. Ольга Коцьо – співзасновниця компанії з виробництва дерев’яної пакувальної тари «Ольта-Львів»

9. Олена Мельник — засновниця інклюзивної кав’ярні-кондитерії «Старе місто»

10. Олена Токар — співзасновниця бренда солодощів ручної роботи Lol&Pop

11. Тетяна Купрійчук — авторка проєкту сміттєпереробного заводу Bingo Ecology у м. Суми.

Переможниця отримає грошовий приз 100 000 грн на розвиток власного бізнесу та п’ятиденну подорож до Парижа, де матиме нагоду познайомитися з головними офісами компаній-партнерів заходу, почути відгук про свій проєкт від менторських компаній-партнерів. Серед нагород також безкоштовне членство в CCIFU протягом року.

Церемонія нагородження відбудеться 16 липня в UNIT.City. Її можна буде дивитись онлайн. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь