Спецпроєкти

Український бренд створив одяг з доповненою реальністю. Який він на вигляд і де його купити?


Український бренд одягу FINCH і студія з розробки продуктів у доповненій реальності FFFACE випустили капсулу напіввіртуального одягу.

Як зазначає бренд, одяг розроблено спеціально для створення контенту, аналогів подібного продукту на сьогодні у світі не існує.

Колекція FFFACE x FINCH складається зі світшотів та футболок, які мають віртуальну 3D-анімацію. Вона спрацьовує в камері смартфона, якщо навести на принт через сторіз в Instagram.

Анімації виходять за межі одягу і рухаються в реальному часі.

Одна одиниця одягу може мати кілька AR-ефектів. Творці капсули пропонують замість того, щоб купувати більше одягу заради створення модних фотографій і відео, перевести таке споживання в діджитал. Тим самим звільняється місце в гардеробі та підтримується ідея сталого споживання.

Щоб активувати AR-шар, досить просто відкрити Instagram-ефект і навести на принт. Активуючи анімацію, можна відразу постити контент і отримувати лайки. Для активації AR не потрібно встановлювати додаткові застосунки.

Завдяки реалізації функціоналу на базі Instagram-фільтра ефект не тільки доступний усім, але й може постійно оновлюватися без змін у фізичній версії одягу. Уже за місяць FFFACE додадуть другий AR-шар до кожного предмета одягу. Таким чином власники, маючи одну фізичну річ, отримають два і більше цифрових луки.

Ключова цінність AR-одягу, за словами творців:

«Він (одяг) може бути кастомізований у тому середовищі, де відбувається найбільше контактів з нашими луками – в соцмережах. І якщо з нашим реальним одягом щодня стикаються десятки людей, то в цифровому середовищі ця цифра складає сотні або тисячі контактів щодня».

Купити речі можна в інтернет-магазині FINCH. Вартість футболки – 1650грн, світшота – 2250грн.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь