Спецпроєкти

Обміняти шпильку на будинок: чи це можливо? TikTok-експеримент


29-річна Демі Скіппер із Сан-Франциско у травні запустила незвичайний експеримент у TikTok – Trade Me Project. Суть експерименту в тому, щоб обміняти свою звичайну чорну шпильку на будинок. Звучить crazy, чи не так?

Концепція проєкту полягає в тому, щоб за ланцюжком міняти дрібні та незначні речі на цінніші та корисніші, до тих пір поки не отримуєш бажане (у випадку Демі – це будинок). Водночас не можна обмінювати речі на гроші та обмінюватися речами з друзями і близькими.

Ідея не нова. Ще у 2005 році чоловікові на ім’я Кайл Макдональд внаслідок 14-ти серій обмінів за рік вдалося обміняти звичайну паперову скріпку на двоповерховий будинок. Реальна історія! На такий челендж його надихнула дитяча гра «Що більше, то краще» (Bigger, Better).

За словами Демі, таким чином вона хотіла відволіктися від поганих новин на карантині та зробити щось веселе. Її надихнула ця історія, і вона вирішила її повторити. До того ж вона впевнена, що за два-три місяці їй це вдасться.

Як почалася серія обмінів і на якому етапі Демі зараз?

Усе почалося з того, що Демі розмістила кілька постів у фейсбуці з оголошенням про те, що хоче поміняти шпильку на будинок. Майже відразу ж їй написала жінка на ім’я Еббі з Джорджії і сказала, що готова обміняти шпильку на пару сережок. Так і відбувся перший обмін.

Після першого ролика жінці вдалося за чотири дні зробити ще три обміни. «Я почала зі шпильки для волосся, а потім обміняла їх на сережки. Далі обміняла ці сережки на чотири келихи для маргарити. Доволі гарні», – розповідає Демі у відео.

Жінка завела акаунт у TikTok та почала викладати відеозвіти про свої успіхи. За тиждень після публікації першого відео у неї вже був мільйон фоловерів, а ще за півтори – два мільйони (зараз у неї – 3,8 мільйонів підписників).

Протягом наступних двох місяців їй вдалося стати (хоча й ненадовго) володаркою Apple TV, пилососа, Xbox, ноутбука Apple і багато чого іншого.

Після 13 серій обмінів вона отримала iPhone 11 Pro Max, який вона обміняла на мінівен Dodge Ram. Цей обмін відбувся зовсім нещодавно – 17 липня.

«За два місяці я зробила вже 15 обмінів. Усі вони дуже різні. Напевно, найдивовижніший – це обмін на мінівен: пара проїхала половину Сполучених Штатів, щоб поміняти свій мінівен на iPhone 11 Pro Max. Мінівен, який мені привезли з іншого штату, був зламаний, і я не могла зрушити його з місця. У мене була всього доба до того, як його б відвезли на металобрухт. Тому я поміняла машину на електроскейт за 1500 доларів», – розповіла Демі виданню Yahoo Finance.

Скіппер сподівається за два-три місяці отримати будинок. Вона планує його продати, а виручені гроші віддати на доброчинність.  Будемо стежити за розвитком подій і очікувати happy end!

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram