Спецпроєкти

Масшабні лісові пожежі в Каліфорнії: влада евакуює десятки тисяч людей (фото)


На півночі Каліфорнії вирують масштабні лісові пожежі.  У середу губернатор штату Гевін Ньюсом оголосив надзвичайний стан.

У Північній Каліфорнії зафіксували 367 осередків займання. Пожежі випалили загалом 660 000 гектарів по всьому штату. Вогонь зруйнував та пошкодив близько 660 споруд.

Евакуйовано десятки тисяч людей. Чотири людини загинули та ще чотири постраждали. Троє людей загинули внаслідок стихійного лиха в окрузі Напа, одна – в окрузі Солано.

Причиною лиха стали аномальна спека і блискавки, що запалили суху рослинність. За останні три доби в Каліфорнії зафіксували близько 11 тисяч ударів блискавок. 18 серпня в національному парку Каліфорнії Долині Смерти вчені зафіксували найвищу температуру на планеті – 54,4 градуса Цельсія (130 градусів за Фаренгейтом). Це найвища температура за всю історію спостережень. Також в Каліфорнії спостерігали численні вогненні торнадо.

За словами губернатора штату Гевіна Ньюсома, Каліфорнія не мала справи з пожежами таких масштабів вже багато років, повідомляє CNN.

Найбільша пожежа, близько 13 тис. га, розгорнулася в районі міста Напа. Також під високим ризиком місто Вакавілль, у якому проживає близько 100 тис. осіб.

 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram