Спецпроєкти

В Україні стартувала віртуальна спортивна естафета на підтримку Цілей сталого розвитку ООН. Як це працює?


Цього дня п’ять років тому Генеральна Асамблея ООН ухвалила Резолюцію «Перетворення нашого світу: Порядок денний у сфері сталого розвитку до 2030 року». Україна також підтримала цю резолюцію Указом про Цілі сталого розвитку. Їхн мета – подолати зміни клімату та захистити навколишнє середовище, водночас сприяти економічному зростанню та вирішувати низку соціальних потреб (в освіті, охороні здоров’я, соціальному захисті, працевлаштуванні).

Для цього в Україні реалізовують різні ініціативи, щоб популяризувати цілі та наголосити на важливості їхнього досягнення.

Одним із таких заходів є всеукраїнська віртуальна спортивна естафета SDG Relay, яку організовує ГО «Startup Kyiv». Її мета – підвищити обізнаність щодо Цілей сталого розвитку в Україні та зібрати кошти для навчальних програм світового рівня з підприємництва та інновацій.

«Ми переконані, що ця естафета – лише початок довгого шляху, що принесе помітні результати, – каже Алевтина Пабст, консультант зі сталих інновацій та розвитку бізнесу. – До нас вже долучилися представники бізнесу, громадського сектору, медіа та освітніх закладів, тому ми сподіваємось охопити велику та різноманітну авдиторію».

Тож як вона працюватиме?

Естафета розрахована на командну участь. Команди складатимуться із 4-х осіб, де кожний учасник має пробігти будь-яку дистанцію зі своїм найкращим результатом. За бажанням замість бігу команди зможуть обрати спортивну ходу, долаючи довільну дистанцію всією командою водночас. Вибір між бігом та ходою організатори врахували для того, щоб захід був якомога більш  інклюзивний та доступний.

А за умов дистанційної роботи члени команди можуть бігти поодинці, передаючи естафету через соцмережі.

Долучитися до віртуальної спортивної естафети учасники можуть у будь-якому населеному пункті України, у зручному для них місці (парку, стадіоні, лісі, біговій доріжці) і у зручний час протягом 25 вересня з 0:00 по 23:59.

До ініціативи долучилися бізнеси, медіа та партнери з громадського сектору: Фонд «Східна Європа», Молодіжна організація при Європейському парламенті ThinkYoung, HUB 4.0.

Раніше ми докладніше розповідали про всі Цілі сталого розвитку в Україні – читайте тут.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь