Спецпроєкти

В Україні запустили збір підписів для перекладу Cyberpunk 2077 українською


В Україні запустили збір підписів, щоб розробники гри Cyberpunk 2077 переклали її українською. Ініціатором петиції стала українська спільнота «Steam українською», що займається локалізацією комп’ютерних ігор.

Про це йдеться у Facebook спільноти.

«Steam українською» ставить собі за мету збір 15 000 підписів під петицією. На думку команди, така ініціатива збільшить імовірність створення української версії гри.

«Розробник так чи так бачитиме запит своєї потенційної спільноти. Якщо запит виправдає очікування або матиме гарну динаміку – цілком імовірно, що ми матимемо гру українською», – кажуть у спільноті.

Чи бути Cyberpunk 2077 з українською локалізацією? Ми вже не одноразово закликали вас підтримувати ініціативи голосом,…

Опубліковано Steam українською Субота, 26 вересня 2020 р.

«Steam українською» — це спільнота, яка представляє STS UA, команду Steam Translation Server. Вона об’єднує перекладачів текстової української локалізації Steam та ігор. Саме ця спільнота займалася перекладом Dota 2, CS:GO та іншими відомими проєктами.

«Якщо мова як найцінніше надбання кожної нації буде позбавлена участі у будь-якому культурному просторі, вона буде менш вживаною, а разом і з тим розвиток залучених до української культурної сфери загальмується. Мова породжує розвиток нових власних культурних сфер, де вона розвиватиметься, набиратиме нових відтінків та барв. Саме тому варто домагатися та реалізовувати будь-які подібні проєкти, які сколихують світ», – ідеться в повідомленні.

Раніше ми повідомляли, що творці Cyberpunk 2077 об’єдналися з Adidas, щоб потішити фанів новими кросами. Дизайнери переробили модель кросівок Adidas X9000L4 Boost під стилістику гри.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь