Спецпроєкти

Роулінг презентує нову книжку. У соцмережах побажали письменниці смерти


Соцмережі вкотре вибухнули новим скандалом за участи британської письменниці Джоан Роулінг. Усе через вихід її нової книжки «Дурна кров». Користувачів Twitter не влаштував головний антагоніст роману – цисгендерний чоловік, який перевдягається у жіночий одяг, щоб убивати цисгендерних жінок.

Публіка побачила в цьому нові прояви трансфобної позиції письменниці. У мережі люди публікують дописи про нібито смерть Роулінг, пишуть образи та звинувачують у трансфобії. Як пояснюють у деяких твітах, йдеться саме про кар’єрну смерть авторки «Гаррі Потера».

«Не можу повірити, що вона померла. Це було останнє її фото, зроблене до смерті», – написала користувачка та прикріпила фото криси.

«Зло в кіно/ Справжнє зло».

Раніше ми розповідали, що Дж. К. Роулінг повертає отриману від правозахисної організації Роберта Ф. Кеннеді нагороду «Пульс надії». Це відбулося після того, як президентка організації назвала погляди письменниці трансфобними.

У червні Джоан Роулінг пожартувала над визначенням «люди, які менструюють».

«Я впевнена, що для таких людей було якесь слово. Допоможіть мені хто-небудь… Жінкви? Жонки? Жвінкви?», – іронізувала письменниця у твітері. Після цього її звинуватили у трансфобії.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь