Спецпроєкти

«Не така, як інші, вона»: киян запрошують відвідати фотопроєкт, який ламає стереотипи про жінок з інвалідністю


Приблизно 15% населення світу має різні форми інвалідности. В Україні ця цифра сягає майже 3 мільйонів осіб. І, попри таку кількість, людей з інвалідністю досі  стигматизують.

Українська фотографиня Діана Андруник створила доброчинну соціальну виставку «Не така, як інші, вона». Проєкт покликаний протистояти стигматизації жінок з інвалідністю в суспільстві.

У проєкті брали участь жінки, які почуваються впевненими та красивими, пропри фізичні та зовнішні особливості: чемпіонка з карате Уляна Пчолкіна, супермодель Юліана Юсуф з невусом, яка розробила застосунок для людей з проблемами шкіри, Варвара Акулова – гримерка проєкту, в якої на обличчі було 15 операцій.

«Одна фотографія може змінити тисячі життів. Один фотопроєкт може змінити історію. Я вірю, що проєкт “Не така, як інші, вона” – це не просто візуальне прагнення зламу стандартів норм краси. Це проєкт, де кожен знайде щось для себе. Можливо, це буде самооцінка, можливо — усвідомлення, що десь був не правий, можливо, комусь стане легше дихати та жити», – розповіла Діана Андруник на відкритті виставки.

Водночас метою заходу є збір коштів на лікування рідкісної хвороби Надії Возної. Кожен, хто завітає на експозицію, зможе доєднатися до збору коштів через QR-код, що розміщений під фотографією Наді.

Виставка присвячена пам’яті померлої героїні Дарії Химчук.

Виставка відбулася за підтримки Марини Щербенко та Щербенко Арт Центру. Партнерами виставки стали бренди YARO та eat easy, а також проєкт «Я зможу».

Проєкт триває до 26 вересня у Щербенко Арт Центрі. Туди можна потрапити з вівторка по суботу від 11:00 до 20:00.

Світлини: Антон Шевченко

Раніше ми розповідали, що команда імерсивного театру uzahvati презентувала виставу STEREO про стосунки між жінкою та чоловіком. Її особливість у тому, що подивитися виставу зможуть тільки двоє глядачів. Водночас вони і стають головними дійовими особами у виставі. Ідея в тому, щоб пари познайомилися заново та поглянули на свої стосунки під новим ракурсом.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь