Спецпроєкти

Поліція Канади зупинила Tesla на автопілоті. Автомобіль рухався зі швидкістю 140 км/год, водій спав


У Канаді поліція повідомила про рух електрокару Tesla без водія всередині. Проте пізніше виявилося, що водій спав на відкинутому сидінні, поки автівка їхала на автопілоті зі швидкістю 140 км на годину.

Про це повідомляє ресурс electrek.

«Автомобіль рухався зі швидкістю понад 140 км/год, водночас обидва передніх сидіння були відкинуті, а пасажири спали. Водію висунли звинувачення в небезпечному водінні та вручили повістку в суду», – заявили поліцейскі.

У той час, коли поліцейські увімкнули проблискові маячки, Tesla пришвидшилася до 150 км/год. Така ситуація цілком можлива, оскільки в режимі автопілота максимальна швидкість електрокара обмежена саме позначкою «150 км/год».

Чому водій вирішив встановити автопілот на такій високій швидкості і водночас припинив контролювати автівку – невідомо.

Це не перший подібний інцидент з автомобілями Tesla. Зокрема в Європі та США вже давно говорять про заборону називати систему автівок автопілотом, адже вона не є повноцінним автопілотом та передбачає, що водій контролюватиме її.

Раніше ми розповідали, що 25-річний автомеханік із Полтавської області Ілля Крамер разом із товаришами власноруч створив репліку відомого винаходу Ілона Маска – пікапа Tesla Cybertruck.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь