Спецпроєкти

Поліція відслідковуватиме всіх, хто користується «ВКонтакте». Їх обіцяють поставити на облік


Українських користувачів, які продовжують користуватися російською соцмережею «ВКонтакте», ставитимуть на облік в поліції.

Про це під час Zoom-конференції, присвяченій перспективам діджіталізаціі і кібербезпеки, заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данилов.

Чиновник сказав про це, відповідаючи на запитання журналіста про те, чому «ВКонтакте» доступна в мобільному додатку в Україні вже другий тиждень.

«За нашим законодавством про санкції “ВКонтакте” не повинна працювати в Україні. Ми займаємося цими питаннями. Але я хотів би звернути увагу і на користувачів, які користуються цим ресурсом. Це повинна бути і їхня відповідальність. Річ в тім, що зараз та система, яка починає працювати, дозволить нам отримувати інформацію про тих, хто користується цією соцмережею. Вони всі будуть на обліку», – заявив він.

Раніше ми розповідали, що у 2019 році в українському сегменті Facebook та Instagram відбулися суттєві зміни чисельності аудиторії. Про це йдеться в дослідженні комунікаційного агентства plusone.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь