Спецпроєкти

Компанію, яка створювала спецефекти для «Володаря перстнів», звинуватили в сексизмі та розповсюдженні порно


Співробітники компанії Weta Digital, яка створювала спецефекти для трилогії «Володаря перстнів», звинуватили роботодавця у токсичній корпоративній культурі. Зокрема робітники скаржилися на сексизм, знущання та поширення порно.

Про це повідомляє видання The Guardian.

Місцева телекомпанія TVNZ провела велике розслідування, в ході якого виявилося, що чисельні скарги співробітників приховувало керівництво. Після цього основні власники компанії, зокрема режисер Пітер Джексон, його дружина Френ Уелш та сценаристка Філіпа Боєнс замовили спеціальне розслідуваня щодо звинувачень.

«Найгарніше звалище токсичних відходів у світі», – так описав один із колишніх співробітників компанію Weta Digital.

Окрім сексизму та знущань, у компанії протягом 2002–2015 років існувала дивна традиція під назвою «порноп’ятниця»: щоп’ятниці співробітникам на пошту надсилали підбірку порно. Була можливість відмовитися від розсилки, проте в офісі серед колег ще доволі довго обговорювався зміст розсилки.

Дехто зі співробітників розповідав, що в офісі влаштовували колективні перегляди порно.

У компанії спочатку проігнорували ці заяви, а потім відповіли, що ці звинувачення не відповідають сьогоднішній корпоративній культурі.

Раніше ми повідомляли, що соцмережі вкотре вибухнули новим скандалом за участи британської письменниці Джоан Роулінг. Усе через вихід її нової книжки «Дурна кров». Користувачів Twitter не влаштував головний антагоніст роману – цисгендерний чоловік, який перевдягається у жіночий одяг, щоб убивати цисгендерних жінок.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь