Спецпроєкти

Схоже, у Tik-Tok новий конкурент. Розповідаємо, що таке YouTube Shorts


YouTube запускає нову функцію на своїй платформі – YouTube Shorts. Вона схожа на популярний китайський застрсунок для створення та поширення коротких відео Tik-Tok.

Про це йдеться в офіційному блозі YouTube.

За допомогою Shorts користувачі зможуть знімати та викладати відео, не довші за 15 секунд, накладати музику, ефекти та змінювати швидкість відтворення.

Нову функцію от-от почнуть тестувати. Поки що вона працюватиме тільки в Індії та тільки на Android. Наступним кроком творці бачать поширення нового інструменту в інших країнах та на пристроях з iOS.

На початку літа Tik-Tok заблокували в Індії через конфлікт країни з Китаєм, де розробили застосунок. Пізніше в США запідозрили розробників у передачі особистих даних користувачів застосунку китайській владі. Тоді Штати погрожували заблокувати Tik-Tok у країні. Через це YouTube хотів запартнеритися з Tik-Tok: перші б отримували відсоток від прибутку, другі – шанс на продовження роботи у США. Проте згодом застосунок відмовив YouTube та уклав партнерську угоду з американським виробником офісного софту Oracle.

Раніше ми розповідали, що вчені дійшли висновку, що захоплення відеоіграми покращує грамотність і навички читання. Також відеоігри допомагають розвити креативність та емпатію.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь