Спецпроєкти

У Міжнародний день дівчаток ООН прем’єркою Фінляндії стане 16-річна жителька села


7 жовтня у Фінляндії в межах Міжнародного дня дівчаток ООН обов’язки прем’єрміністра виконуватиме 16-річна Аава Мурті із села Вяексі на півдні країни. Про це повідомляє пресслужба фінського уряду.

Ця ініціатива – частина програми Girls Takeover, присвячена цьогоріч впливу технологій на гендерну рівність.

7 жовтня чинна прем’єрка Санна Марін і Аава Мурті обговорять роль своєї країни у світі. Зокрема говоритимуть про те, що Фінляндія може зробити, щоб поліпшити можливості дівчат використовувати і розвивати технології в усьому світі.

Крім того, протягом дня Мурті зустрінеться з міністром співробітництва в цілях розвитку та зовнішньої торгівлі Віллі Скіннарі, канцлером юстиції Туомасом Пьоїсті та членом парламенту Іірісом Суомелом.

У процесі обговорень Мурті має намір зосередити увагу на можливостях найбільш вразливих дівчаток отримувати користь із технологій у сучасному світі.

«Щоб дівчата у країнах, що розвиваються, не залишилися осторонь від розвитку та можливостей, що їх створюють технології, вони повинні мати можливість ефективніше використовувати і розробляти технології. Доступ дівчаток до технологій – це серйозна проблема глобальної рівности, до якої необхідно поставитися серйозно»‎, – сказала Аава Мурті.

У Фінляндії програма Girls Takeover відбувається вже вчетверте.

Раніше ми розповідали, що третій рік поспіль Фінляндія посідає перше місце в рейтингу найщасливіших країн світу за версією ООН. Фіни вважають, що для щастя потрібні прості та повсякденні речі: короткі прогулянки в лісі, крижані ванни, купання в озері, свіжа смачна їжа тощо.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь