Спецпроєкти

Від препі до шебі-шику: гайд зі стилів одягу


У цьому світі є тисяча та один стиль одягу. Кожен з них формувався під впливом конкретних епох, подій та модних ікон. Інколи, щоб знайти такі джинси, як у рокера з 90-х чи зібрати повноцінний препі-лук, доводиться досліджувати 10 сторінок гугла, а в результаті придбати щось із сусіднього ТРЦ. Проте нещодавно на бульварі Лесі Українки відкрився п’ятий магазин Saks’85, де є жіноче та чоловіче вбрання найрізноманітніших стилів та брендів: Hackett London, Fabi, Barba Napoli, Moose Knuckles, Panicale Cashmere тощо. А щоб ви не розгубились у великому різноманітті суконь, кардиганів та різноманітного взуття, ми вирішили скласти fashion-гайд з конкретними прикладами. Спойлер: класики та спорту тут не буде.

Конструктивний стиль

Конструктивний стиль став популярним у середині минулого століття після показу дизайнерів Андре Куррежа та П’єра Кардена. Тут особлива увага приділяється геометрії та формі: оригінальність фасонів поєднується з підкреслено прямими лініями та нотками еклектики. Іноді можуть бути також плісіровані елементи та гіпертрофовані геометричні лінії крою. 

Часто вбрання в конструктивному стилі вдало поєднується з мінімалістичними аксесуарами та взуттям.

У Saks’85 можна знайти оригінальну бавовняну сукню з геометричними принтами від Alberto Aspesi та доповнити її стильними шкіряними слайдерами Malo та сумкою Love Moschino.

Для чоловіків ідеальною у цьому плані стане комбінація лляної сорочки Corneliani, блейзера у клітинку від Malo, штанів Hugo Boss та шкіряних лоферів бренду Fratelli Rossetti.

Шебі-шик

Шебі-шик – суперромантично та меганіжно, але з легкою пошарпаністю. Усе почалося з того, що англійка Рейчел Ешвіль реставрувала старі меблі, придбані на блошиних ринках, навмисно їх зістарювала і вдихала нове життя. Згодом стиль «поширився» і на одяг.

Сукні, спідниці та аксесуари в цьому стилі мають трохи вінтажний вигляд, так ніби ви щойно дістали їх зі скрині своєї прабабусі. Кольорова палітра представлена пастельним відтінками, а тканини здебільшого тонкі, легкі та приємні на дотик. Аутфіти у стилі шебі-шик пасують юним дівчатам та вдало поєднуються як з класичними туфлями-човниками, так і з масивними кросівками. 

Для того щоб створити образ у цьому стилі, можна підібрати, наприклад, шовкову сукню бренду Lovebirds, а разом з нею взути шкіряні снікери Camerlengo. Свій шебі-шик-лук пропонуємо доповнити ніжно-рожевою сумкою бренду Love Moschino.

Гранж

Стиль гранж – це щось на кшталт протесту проти загальноприйнятих норм зовнішнього вигляду. Ця течія виникла в Америці наприкінці 1980-х років, а його яскравими представниками були музиканти з Alice in Chains, Pearl Jam та Nirvana.

Однією з рис стилю є змішування всього в єдине ціле та повне неприйняття гламуру, пафосу та класики. Зім’яті футболки та оверсайзні светри – супер. Потерті джинси – клас. Шкіряні косухи та старі фланелеві сорочки у клітинку – те, що треба. 

Щоб підкреслити дух протесту, пропонуємо вам обрати бунтарські джинси від Don The Fuller, футболку Colmar, клітчасту сорочку Van Laack та снікери Fabi. 

Гарсон

У стилі гарсон вдало поєднується жіночність та маскулінність, а серед його витоків стояли Марлен Дітріх та Коко Шанель. Розвиток цієї fashion-течії пов’язують з рухом за емансипацію, сьогодні ж гарсон став чимось на кшталт унісексу. Жінки одягають класичні сорочки, смокінги, жакети чоловічого крою і нерідко доповнюють свої луки капелюхами, краватками або метеликами. Разом з усім цим вони часто підкреслюють талію, взувають підбори, роблять смокі та яскраво фарбують губи. Гарсон – це не історія про яскраві принти та насичені відтінки, тут все монохромне, серед кольорів переважають чорний, сірий та білий. 

Під стиль гарсон підходять темно-сині штани Closed та сорочка того ж бренду. Цей образ можна доповнити оригінальними шкіряними слінгбеками Blumarine та чоловічою краваткою Hackett.

Кежуал

Кежуал, або повсякденний стиль виник у Європі в середині минулого століття, а найбільшу популярність отримав у 1970-ті роки. Вбрання у цьому випадку може бути найрізноманітнішим: джинси, лонгсліви, сукні простого крою, кюлоти – все, що забажаєте, головне – щоб вам було зручно. Особливістю цього стилю є те, що він пасує абсолютно всім. 

Для вдалого чоловічого образу можна підібрати темно-сині джинсі від Jacob Cohen, футболку-поло Aston Martin Racing та шкіряні кросівки Roberto Cavalli.

Для дівчат є сукні вільного крою на кшталт Maerz, які вдало поєднується з кросівками Love Moschino та поясною сумкою бренду Patrizia Pepe.

Денді

Стиль денді бере свій початок ще наприкінці XVIII століття. Його представниками були вихідці із середнього класу, які замість химерних та яскравих костюмів обирали для себе прості речі на кшталт бриджів, сорочок та жилетів. Згодом стиль пішов у народ, усе більше людей почало віддавати перевагу лаконізму в одязі. У гардеробі сучасних денді неодмінно є білосніжна сорочка, кашемірове пальто, стильне шкіряне взуття та класичний костюм. Палітра відтінків тут представлена стриманими кольорами, а у шафі представників цієї fashion-течії ви точно не знайдете оверсайз светрів та масивних бунтарських чобіт. 

Для образу у стилі денді можна обрати сині штани Pantalone Torino, класичну білу сорочку Van Laack та шкіряні топсайдери Sperry. Доповнить лук стильний жилет від бренду JOOP!

Ґлем-рок

Ґлем-рок – це стиль бунтарів та фанатів Девіда Бові. Ця модна течія зародилася в 1970-х роках, а серед її найяскравіших представників були Фредді Мерк’юрі, Джим Моррісон та Мадонна. Тут поруч із зухвалими принтами можуть бути шипи та паєтки, а шкіряні деталі вдало поєднуються з мереживом, шифоном чи шовком. Також для ґлем-року характерні складні фасони та легка недбалість. Загалом переважають чорний, сірий та білий кольори, але монохромність часто розбавляють яскравими акцентами, наприклад, червоною сумкою або чоботами кольору фуксії. 

Ідеальне ґлем-рокерське вбрання у Saks’85 – це сукня від бренду Gina Gorgeous. У тандемі з нею можно обрати ориганальні черевики Fratelli Rossetti та яскраву сумку Love Moschino. 

Препі

Препі – це інтелектуально-буржуазний стиль, який так полюбляють ботани-стиляги. Класичні сорочки, джемпери зі шкільними гербами, спідниці у клітинку та шорти до коліна увійшли в моду ще в 1940-х роках. Раніше таке вбрання носили учні елітних шкіл, а зараз його легко впізнають фанати серіалу «Пліткарка». Тут точно не буде відтінків «вирви око» та хіпстерського оверсайзу, зате буде елегантність та стильні тренчі з оксфордами. 

Щоб створити вдалий чоловічий образ у стилі препі, можна обрати стильну сорочку у клітинку від Van Laack, бежеві штани Hugo Boss та мокасини Fabi.

Для жіночого образу – стильні штани Closed, які підходять до сорочки Gina Gorgeous та сліперів від Fabi. 

Усі ці гранж, денді, кежуал та інші аутфіти можна підібрати в новому магазині Saks’85, де серед різноманіття брендів є Hackett London, Fabi, Barba Napoli, Moose Knuckles, Panicale Cashmere та інші. Проте бігаючи по магазину в пошуках того самого образу, потрібно пам’ятати, що стиль має гармоніювати з внутрішнім світом та відображати ваше власне бачення краси. Тому не варто гнатися за трендами та купувати те, що підійшло подружці, обирайте те, у чому відчуватимете себе на всі сто. 

P .S. Для натхнення — фото зі святкового відкриття Saks’85. 

01/7

Адреси магазинів:
Saks’85: бул. Лесі Українки, 6 (новий), вул. Саксаганського 85
Saks’85 SPORT: вул. Антоновича, 176, ТРЦ “Ocean Plaza”, Дніпровська набережна, 12, ТРЦ “River Mall”
Saks’85 OUTLET: вул. Ползунова, 6

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram