Спецпроєкти

Півнячий крик, що заглушував гімн України: як минула мирна акція ЛГБТ під «Гулівером»


Вчора, 11 жовтня, в Києві біля ТЦ «Гулівер» відбулася мирна акція до дня камінг-ауту.

На місці побувала наша кореспондентка.

Представники ЛГБТК+ спільноти зібралися під торговим центром після нещодавного мітингу праворадикальних груп, які протестували проти трансляції ролику на підтримку ЛГБТ на фасаді будівлі.

Захід організувала ГО «КиївПрайд». Сама акція відбувалася на площі перед Палацом спорту у щільному кордоні поліції. Усіх учасників на вході перевіряли на наявність у них газових балончиків, зброї або запальних речовин.

Загалом представників та прихильників ЛГБТК+ спільноти прийшло приблизно 300 людей.

Свободу справді не вимкнеш. ?Дякую усім, що доєдналися на Мирну акцію до дня камінг-ауту біля ТРЦ «Гулівер» і показали…

Опубліковано KyivPride Неділя, 11 жовтня 2020 р.

Виступали активісти та активістки, зокрема представник ГО «ЛГБТ-військові» звернувся до партії «Національний корпус». Розповідав, що серед «азовців» є представники ЛГБТ, проте відкрито про це не можуть говорити через погрози та залякування.

Водночас з іншого боку поліцейського кордону противники ЛГБТ влаштували свою контракцію. Представники «Традиції і порядку» та «Нацкорпусу» спочатку хором ображали опонентів, а потім принесли колонки та увімкнули співи півнів. Коли прибічники прав людини увімкнули гімн України, праворадикали зробили свою «музику» гучніше.

Виступи активістів ЛГБТК-руху тривали приблизно 40 хвилин, після чого всі учасники акції почали під охороною поліції рухатися в бік метро. Проте раптом посеред площі, де відбувалося дійство, пролунало декілька вибухів. Пізніше виявилося, що хтось жбурнув у натовп петарди. Пристрої вибухнули поблизу з маленькою дитиною років чотирьох, яку привели на мирну акцію батьки. Дитина злякалася та почала плакати.

У цей час кордон поліції почав спочатку відтискати натовп активістів ближче до Палацу спорту, а згодом вони зробили «коридор», через який учасники акції змогли пройти до метро. Постраждалих немає.

Раніше ми повідомляли, що Представники Нацкорпусу зібралися під будівлею столичного ТЦ «Гулівер». Вечорами на стінах будівлі з’являвся ЛГБТ-прапор, тож активісти прийшли протестувати проти «пропаганди гомосексуалізму».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь