Спецпроєкти

Цього тижня Марс максимально наблизиться до Землі. Де і як це можна побачити?


6 жовтня очікується найбільше зближення Землі і Марса. Червона планета буде доволі велика і яскрава, щоб спостерігати за нею неозброєним оком.

Марс і Земля зблизяться на відстань 62,1 млн км, ще ближче планети опиняться лише за 15 років. Про це пише Science Alert.

Завтра Марс із Землі можна буде побачити навіть без телескопа.

Крім того, в цей час поблизу Марса буде небагато зірок, і якщо вам пощастить, ви також зможете побачити Юпітер і Сатурн, що яскраво сяють ближче до горизонту.

Щоб зрозуміти, де шукати Марс на нічному небі, у виданні рекомендують скористатися інтерактивною картою, куди потрібно внести координати свого регіону.

Марс і Земля розташовані на еліптичних орбітах, вони можуть іноді наближатися одна до одної. Найбільше зближення можливе, коли Земля перебуває найдалі від Сонця (афелій), а Марс – найближче до Сонця (перигелій). У цей момент між ними буде приблизно 54,6 млн км.

Раніше ми повідомляли, що на орбіті зірки, яка вмирає, вперше знайшли планету. Ця зірка лише на 40% більша за Землю і вона розташована дуже близько до планети розміром з Юпітер.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь