Спецпроєкти

Королева ночі, 2000 людей без масок і 40 копів: після концерту Полякової в Харкові відкрили кримінальну справу. Співачка відреагувала


Цими вихідними в Новобаварському районі Харкова відбувся концерт співачки Олі Полякової. Місцева поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення вимог карантину.

Про це повідомляють в пресслужбі поліції Харківської области.

Що сталося?

Попри чинний карантин, на стадіоні відбувся концерт, його відвідали приблизно 2000 людей.

«1 жовтня під час моніторингу мережі інтернету працівники Новобаварського відділу поліції виявили інформацію про те, що 3 жовтня на території району відбудеться концерт за участю відомої української співачки. Поліцейські того ж дня зареєстрували інформацію у Єдиному обліку заяв і повідомлень. Також був написаний лист до районної адміністрації з проханням вказати інформацію про захід, зокрема, про організатора та приблизну кількість учасників. У листі було зазначено попередження про відповідальність згідно з чинним законодавством у разі порушення дозволеної кількості учасників та їх розміщення, з посиланням на пункт 14 Постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 №641, оскільки Харків з 28 вересня віднесений до помаранчевої зони рівня епідемічної небезпеки», – заявили в поліції.

Під час заходу на стадіоні перебували 40 поліцейських «з метою роз’яснення громадянам правил дотримання карантину, а також фіксації протиправних дій з боку організаторів заходу».

Після концерту на організаторів відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь) Кримінального кодексу України. Якщо провину доведуть, їм зашрожує покарання у вигляді штрафу в розмірі від 17 до 51 тисяч гривень або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

А що за свято?

Виявилося, що концерт був безкоштовний та присвячений Дню вчителя. За словами місцевих журналістів, зі сцени Полякова зверталася до глядачів з проханням надягати маски і дотримуватися дистанції, проте зробити це, коли вся фанзона танцює, було вкрай складно.

А Полякова що?

Співачка Оля Полякова прокоментувала скандал.

«Усіх, хто хвилюється, що вони прочитали у ЗМІ, що на мене завели кримінальну справу з приводу харківського концерту, присвяченого Дню вчителя, я хочу заспокоїти: я вдома, в халаті, мені нічого не загрожує», – заявила Полякова в сторіз в інстаграмі.

На її думку, «весь галас з приводу заходів і концертів» пов’язаний з передвиборчою кампанією.

«Але все це можна обговорювати лише тоді, коли закриють метро, яке щодня відвідує стільки людей, що мені стільки і за рік не зібрати, тому, дорогі мої, бережіть себе, мийте руки, не цілуйтеся, носіть маски», – підсумувала Полякова.

 

Раніше ми повідомляли, що вранці 29 вересня в усьому світі підтвердили 33 млн 282 969 випадків зараження коронавірусом. 1 млн 867 людей померли від недуги.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь